A murit Gheorghe Enoiu, fost agent al poliţiei politice comuniste

A murit Gheorghe Enoiu, fost agent al poliţiei politice comuniste

Decizia prin care Enoiu a fost declarat agent al poliţiei politice

Gheorghe Enoiu, fost ofiţer de Securitate, cunoscut pentru metodele dure de anchetă, a încetat din viaţă. Acesta a fost înmormântat în urmă cu mai multe zile în Cimitirul Municipal Târgu Jiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Gheorghe Enoiu a fost declarat, în anul 2006, de Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) fost agent al poliţiei politice comuniste. Acesta l-a anchetat pe gorjeanul Constantin Ţăpuş pentru că a ascultat postul de radion Europa Liberă şi a criticat regimul comunist la locul de muncă. „Propune avertizarea ueni persoane urmărite pentru că «a comentat ostil ştirile transmise de postul de radio Europa Liberă la locul de muncă cu privire la unele măsuri întreprinse pe plan intern şi extern“, se arată în decizia CNSAS. 
 
„Avea metode foarte dure. Pe mine m-a bătut în timpul anchetei. Era cunoscut ca foarte agresiv cu cei pe care îi ancheta,
ne spune Constantin Ţăpuş. Gheorghe a fost locotenent-colonel cercetări penale în cadrul Securităţii Gorj. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările