Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, demis în videoconferinţă. Ce reproşuri i se aduc în criza coronavirusului

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, demis în videoconferinţă. Ce reproşuri i se aduc în criza coronavirusului

Carmen Ivanov a fost demisă de la conducerea DSP Gorj

Carmen Ivanov, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, a fost demisă în direct în timpul videoconferinţei cu toţi reprezentanţii structurilor de sănătate din ţară de către ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directoarei de la DSP Gorj i s-a reproşat faptul că nu a gestionat cum trebuie situaţia generată de apariţia infecţiei cu coronavirus. Carmen Ivanov ar fi transmis informaţii nereale în privinţa numărul de persoane care sunt izolate, dar şi alte elemente nereale din ancheta epidemiologică. 

Amintim faptul că prima persoană din România infectată cu coronavirus este un pacient de 25 de ani din judeţul Gorj, internat de o zi la Institutul Naţional de Boli infecţioase Matei Balş din Bucureşti. Potrivit medicilor, acestase simte bine şi că nu are simptome deosebite. 

De asemenea, şi prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, este acuzat că a transmis informaţii nereale. 

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, directorul DSP Gorj „nu a respectat procedurile şi legislaţia în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19 şi nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei“.

De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spaţiile de carantină identificate la nivelul judeţului şi a transmis raportări inexacte privind situaţia din primul judeţ în care a fost identificat un caz de COVID -19, menţionează comunicatul MS remis „Adevărul“.

Victor Costache, ministrul Sănătăţii a convocat, vineri dimineaţă, o videoconferinţă de urgenţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu şi municipiul Bucureşti cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecţiei COVID-19.

Au fost verificate respectarea procedurilor, privind instituirea carantinei şi a măsurilor de autoizolare la domiciuliu.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: