Subofiţer de la ISU Dâmboviţa, condamnat definitiv, cu executare, pentru luare de mită

Subofiţer de la ISU Dâmboviţa, condamnat definitiv, cu executare, pentru luare de mită

Un subofiţer ISU din Dâmboviţa a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită. El a primit bani pentru a nu amenda o societate comercială care nu îndeplinea normele de securitate la incendiu, se arată în comunicatul transmis de DGA.

 
Bărbatul lucra în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Basarab I al judeţului Dâmboviţa, iar în luna septembrie a anului trecut a fost prins în flagrant delict în timp ce lua mită de la o firmă comercială care nu îndeplinea măsurile de securitate la incendiu. 
 
“Ca urmare a cercetărilor efectuate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie în dosarul penal instrumentat de procurori din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, magistraţii Curţii Militare de Apel Bucureşti au condamnat definitiv pe inculpatul T. D., plt. adj. şef în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Basarab I al judeţului Dâmboviţa, la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită”, se arată în comunicatul transmis, marţi, de DGA. 
 
De asemenea, subofiţerului i s-a aplicat pedeapsa complementară a degradării militare. “S-a instituit sechestrul asigurător asupra bunurilor inculpatului până la concurenţa sumei de 17.532,05 lei, reprezentând restul sumei supuse confiscării speciale, cheltuielile judiciare avansate de stat şi cuantumul amenzii penale. 
 
Inculpatul a fost obligat la plata sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 2.000 lei reprezintă cheltuieli judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală”, se mai arată în comunicatul DGA. 
 
La percheziţia corporală efectuată cu ocazia flagrantului, asupra subofiţerului a fost găsită suma totală de 6.000 de lei, între care şi banii primiţi cu titlu de mită. 
 

Ulterior, în urma activităţilor procedurale efectuate, a mai fost identificat un denunţător, de la care subofiţerul a solicitat şi a primit sumele de 5.000, respectiv 1.000 de lei, cu ocazia efectuării a trei controale la societatea comercială ce îi aparţine.Body

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările