„O Românie fără hoţie”, sloganul Alianţei USR-PLUS, interzis de BEJ Dâmboviţa

„O Românie fără hoţie”, sloganul Alianţei USR-PLUS, interzis de BEJ Dâmboviţa

Biroul Electoral de Circumscripţie Dâmboviţa a admis azi sesizarea PSD care a cerut interzicerea promovării sloganului „O Românie fără hoţie„ al Alianţei USR-PLUS pe motiv de „defăimare”.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Alianţa a precizat că sloganul „nu vizează persoane sau un grup de persoane ci expune o valoare, un principiu, care îşi are ecou atât în Constituţie cât şi în legislaţia penală”. Aceştia vor contesta la BEC decizia BEJ Dâmboviţa, potrivit news.ro
„Biroul Electoral de Circumscripţie Dâmboviţa a admis azi sesizarea PSD care a cerut interzicerea promovării sloganului «O Românie fără hoţie» al Alianţei USR-PLUS pe motiv de «defăimare». Aşteptăm motivarea deciziei pentru a înţelege ce anume este deranjant pentru vechile partide politice din mesajul USR-PLUS. Alianţa USR-PLUS consideră în continuare că mesajul «O Românie fără hoţie» nu vizează persoane sau un grup de persoane ci expune o valoare, un principiu, care îşi are ecou atât în Constituţie cât şi în legislaţia penală”, arată un comunicat de presă al Alianţei. 
 
Sursa citată adaugă că Alianţa va contesta la BEC decizia luată de biroul electoral de circumscripţie Dâmboviţa.
 
„Este cel puţin bizar ca un partid politic, în acest caz PSD, să susţină că se simte discriminat prin faptul că ne dorim o Românie fără hoţie, aşa cum a formulat în plângerea către BEC Dâmboviţa. Alianţa USR-PLUS va contesta această decizie la Biroul Electoral Central”, conchide sursa menţionată. 
 
Decizia BEJ Dâmboviţa poate fi consultată AICI.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările