Nereguli grave în unităţile de tip fast-food din Târgovişte

Nereguli grave în unităţile de tip fast-food din Târgovişte

Inspectorii au dat doar avertismente pentru neregulile găsite

ITM Dâmboviţa a demarat campania de control privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale care reglementează securitatea şi sănătatea în muncă în domeniul alimentaţiei publice, în special în unităţile de tip fast-food.

Acţiunea se înscrie în Programul de Guvernare 2017 – 2020, care prevede măsuri de combatere a muncii fără forme legale ”prin derularea de campanii de conştientizare, prin controale tematice şi prin organizarea unui cadru instituţional” adecvat, la iniţiativa Inspecţiei Muncii.
 
„Prin această acţiune s-a urmărit, cu precădere, diminuarea muncii nedeclarate la societăţi comerciale care desfăşoară următoarele activităţi: bufet expres, restaurant fast food, pizzerie, precum şi verificarea angajării persoanelor cu contracte individuale de muncă cu normă întreagă sau timp parţial - pe perioadă determinată sau nedeterminată, a timpului de lucru şi de odihnă, a repausului periodic, a garantării în plată a salariului minim pe economie, a asigurării condiţiilor de muncă”, se arată într-un comunicat al ITM Dâmboviţa.
 
Au fost efectuate şapte controale, în urma cărora s-au constatat ai multe deficienţe. 
 
„Neevidenţierea timpului de lucru prestat de salariati - cu oră de intrare şi oră de ieşire, neînmânarea salariaţilor a unui exemplar din contractul individual de muncă, nerespectarea repausului săptămânal, transmiterea cu întarziere a elementelor contractuale in Registrul de evidenţă a salariaţilor (Revisal), lipsa instrucţiunilor proprii de securitate şi sănătate în muncă pentru funcţii specifice domeniului, lipsa fişelor de aptitudini emise de medicul de medicina muncii. Pentru toate neconformităţile constatate au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate”, mai precizează ITM.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările