Măsura propusă de ANAF pentru a-i ajuta pe românii care se aleg cu poprire pe conturi

Măsura propusă de ANAF pentru a-i ajuta pe românii care se aleg cu poprire pe conturi

Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF propun un nou mecanism pentru automatizarea înfiinţării şi ridicării popririlor bancare de către organele fiscale, în limita sumelor înscrise în actele de executare silită.

 
Astfel, disponibilităţile baneşti existente în conturile contribuabililor nu vor fi afectate peste limita sumelor înscrise în adresa de înfiinţare a popririi bancare şi, astfel, nu se vor produce sincope în activitatea desfãşuratã de aceştia. 
 
„Ridicarea mãsurilor de executare silitã prin poprire bancarã va fi realizatã cu operativitate, în timp real, având în vedere cã încetarea mãsurii de înfiinţare a popririi bancare se va efectua de la nivelul central al A.N.A.F, pe baza schimbului rapid de informaţii cu instituţiile de credit. Un avantaj considerabil pentru contribuabili îl reprezintã şi faptul cã nu mai este necesarã deplasarea acestora la sediul organelor fiscale, în vederea ridicãrii popririlor bancare”, se arată într-un comunicat al ANAF Dâmboviţa.
 
ANAF şi-a propus, de asemenea, scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, inclusiv a celor emise ca urmare a încetãrii mãsurilor de executare silitã, concomitent cu reducerea costurilor de comunicare/operare a actelor de executare silitã. 
        
„Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF au ca prioritate, în relaţia cu contribuabilii, un amplu proiect care priveşte simplificarea, debirocratizarea şi transparentizarea activitãţilor de încasare a debitelor acestora. Implementarea sistemului electronic de poprire a conturilor bancare, prin automatizarea înfiinþãrii şi ridicãrii popririlor bancare, este una dintre mãsurile adoptate în cadrul acestui proiect”, mai arată ANAF.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: