Arest la domiciliu pentru primarul din Cojasca şi pentru alţi funcţionari cercetaţi

Arest la domiciliu pentru primarul din Cojasca şi pentru alţi funcţionari cercetaţi

Primarul comunei dâmboviţene Cojasca, Gheorghe Victor, a primit măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile. Aceeaşi măsură a fost dispusă de instanţă şi în cazul a patru funcţionari publici din cei şase anchetaţi, în dosarul privind eliberarea în fals de vize de reşedinţă.

 
Instanţa a dispus iniţial măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru cele şapte persoane.  
 
Alţi doi funcţionari publici, un angajat al Primăriei Cojasca şi un angajat al Serviciului Public Comunitar de Evidenţa Populaţiei Cojasca, au recunoscut faptele şi au primit control judiciar pentru 60 de zile.
 
Dosarul vizează săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu în formă continuată (art 297 CP), fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată ( art 320 CP), fals informatic în formă continuată( art 325 CP ) şi fals intelectual în formă continuată( art 321 CP) pentru cei 6 funcţionari publici şi iar primarul este acuzat de instigare şi complicitate la infracţiunile de mai sus.
 
Marţi, la sediul Primăriei Cojasca, dar şi la domiciliul edilului au avut loc percheziţii. La 27 iunie, în comuna Cojasca, are loc un scrutin pentru alegerea Consiliului Local. 

Procurorii îl suspectează pe primar că, în complicitate cu alţi funcţionari publici din cadrul Primăriei Cojasca, precum şi din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă, ar fi făcut actele pentru ca 67 de persoane să apară că şi-au stabilit reşedinţa în comună, astfel încât să poată vota la alegerile locale.  

Procurorii au deschis un dosar penal privind infracţiunile de abuz in serviciu în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.

Prefectura Dâmboviţa va organiza noi alegeri în comuna dâmboviţeană Cojasca, pentru că, de mai bine de 4 luni, Consiliul Local nu s-a întrunit în nicio şedinţă.

Din acest motiv, Prefectura Dâmboviţa a cerut în instanţă dizolvarea Consiliului Local Cojasca.
 
„În temeiul dispoziţiilor art. 143 alin. (2) din Codul Administrativ, Prefectul judeţului Dâmboviţa a solicitat Tribunalului Dâmboviţa să constate dizolvarea de drept, în condiţiile art. 143 alin. (1) lit. a) a Consiliului Local Cojasca întrucât, de la data constatării ca legal constituit, respectiv 27.10.2020 (Ordinul Prefectului nr. 602/28.10.2020) şi până  la data de mai sus, Consiliul Local Cojasca, deşi a fost legal convocat, nu s-a întrunit în nicio şedinţă ordinară sau extraordinară pe durata a patru luni calendaristice consecutive, respectiv noiembrie 2020- februarie 2021”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.
 
La Tribunalul Dâmboviţa a fost deschis dosarul nr. 922/120/2021, iar instanţa va decide situaţia CL Cojasca după analiza situaţiei şi a înscrisurilor. „În situaţia în care va constata dizolvarea de drept, în termen de 90 de zile, la o dată stabilită de Guvernul României, vor fi organizate alegeri pentru noul consiliu local”, mai arată Prefectura Dâmboviţa.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările