Sucevenii nu prea se înghesuie la cumpărături pentru sărbătorile de Crăciun

Sucevenii nu prea se înghesuie la cumpărături pentru sărbătorile de
Crăciun

Sucevenii nu se înghesuie la cumpărături pentru sărbătorile de Crăciun. FOTO Dănuţ Zuzeac

Pieţele şi supermarket-urile din Suceava încă nu au fost luate cu asalt de clienţii care doresc să-şi cumepre cele necesare pentru sărbătorile de Crăciun.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sucevenii nu par deocamdată grăbiţi să-şi achiziţioneze cele necesare pentru sărbătorile de Crăciun. Pieţele şi supermarket-urile din municipiul Suceava sunt încă goale în această perioadă. Probabil că sucevenii aşteaptă săptămâna de dinaintea Crăciunului pentru a-şi face cumpărăturile de sărbători.

Interesant este faptul că preţurile dintre pieţe şi supermarket-uri nu diferă foarte mult. Spre exemplu un kilogram de pulpă de porc costă în ambele locuri în jurul a 18 lei/kilogram. Ceafa de porc variază şi ea la preţul de aproximativ 14 lei. La pulpele de pui există o oarece diferenţă, în pieţe pentru un kilogram de pulpe cumpărătorul trebuie să scoată undeva la 11 lei, în timp ce în supermarket preţul nu scade sub 12 lei/kilogram.

Fructele şi legumele sunt la preţuri cuprinse între 3 şi 7 lei/kilogram în pieţe, în timp ce în supermarket-uri, preţurile sunt între 2 şi 8 lei/kilogram la mere, portocale, banane, mandarine, morcovi, ceapă, cartofi, varză sau ardei.


Cei care doresc să cumpere un porc de Crăciun, trebuie să scoată 9 lei/kilogramul pentru carnea „în viu” şi 13 lei/kilogram pentru porcul gata tăiat şi pregătit.

Brazii de Crăciun şi-au făcut apariţia prin pieţe. Preţurile variază între 50 şi 120 de lei în funcţie de mărime.

„Deocamdată nu au început să vină oamenii să-şi facă cumpărăturile pentru sărbători. Probabil că sucevenii aşteaptă să mai treacă câteva zile pentru a cumpăra produse proaspete. Noi îi aşteptăm cu braţele deschise la tarabe, cu preţuri neschimbate, iar la cantităţi mai mari ne înţelegem cu clientul pentru a fi amândoi mulţumiţi”, a declarat Petrică Ungurean, un precupeţ din Piaţa Mare a Sucevei.

„Încă nu am început cumpărăturile pentru Crăciun pentru că mai sunt destule zile până atunci. Pentru moment ne luăm doar ulei, zahăr, făină, iar înainte cu câteva zile de Crăciun vom cumpăra carne, fructe şi legume pentru masa de sărbători”, a declarat Aneta Vizitiu, o bătrână aflată la cumpărături. 

Alte ştiri pe această temă:

Aprovizionarea de Crăciun. Vânzările la carnea de porc, un dezastru. Producătorii au scăzut preţurile cu 20%

Carnea de porc, brazii şi salonele au pus stăpânire pe pieţe şi hipermarketuri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările