Suceava: Noaptea lumânărilor aprinse la mănăstiri

Suceava: Noaptea lumânărilor aprinse la mănăstiri

Dragomirna este una dintre cele mai pitoreşti mănăstiri din zonă

Mulţi suceveni preferă să meargă la mănăstiri pentru slujba de Înviere. Cei care-şi permit pot opta pentru un circuit cu autocarul, care costă 390 de lei.        

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre cele mai importante evenimente legate de sărbătoarea Paştelui este noaptea de Înviere, când credincioşii merg la slujbă pentru a lua lumină, pe care mai apoi o aduc acasă.

Numeroşi suceveni aleg să participe la slujbele de Înviere de la mănăstirile din judeţ, însă sunt şi mulţi turişti care străbat distanţe lungi până în Bucovina şi stau peste noapte la pensiunile din apropierea lăcaşurilor de cult.

Asta deoarece slujba de la mănăstire este considerată mult mai profundă şi păstrează întru totul tradiţiile. Drept urmare, şi în acest an sunt aşteptaţi mii de turişti la Putna, Voroneţ, Dragomirna, Suceviţa, dar şi la Mănăstirea „Sf. Ioan“ din Suceava.

Preţurile de cazare se situează între 100 şi 150 lei pe noapte, iar pensiuni sunt cu zecile în preajma mănăstirilor tocmai pentru că an de an foarte mulţi credincioşi aleg să petreacă seara de Înviere în Bucovina. „Avem toate locurile rezervate pentru seara de Înviere. Unii sunt turişti care vin din celelalte judeţe ale ţării, dar avem şi suceveni care au optat pentru pachetele noastre de Paşti“, ne-a spus Lăcrămioara Andrieş, administratorul unei pensiuni din Putna.

Citiţi şi: Suceava: Putna, tărâmul liniştii şi al regăsirii

Pelerinaj de patru zile

Credincioşii care au la dispoziţie câteva zile libere de Paşte pot opta pentru un pelerinaj la cele mai cunoscute mănăstiri din zonă.

Astfel, pentru 390 de lei, timp de patru zile, sucevenii pot vizita mănăstirile Dragomirna, Bogdana, Putna, „Daniil Sihastrul“, „Sfântul Gheorghe“ şi Biserica „Dragoş Vodă“.

Organizatorii le-au pregătit credincioşilor drumeţii prin pădure, participări la slujbe şi închinări la moaştele sfinţilor. În acest preţ sunt incluse cazarea şi câte o masă pe zi. Cu astfel de oferte, locurile în autocar s-au ocupat  repede.

Cei care merg de regulă la astfel de pelerinaje apreciază modul de viaţă al călugărilor şi maicilor, care îi poftesc la masă pe toţi pelerinii veniţi de departe la slujba de la mănăstire. Mâncarea este de post, foarte gustoasă şi meniul diversificat, iar pentru călugăriţe este o adevărată bucurie să aibă oaspeţi la masă chiar şi în zilele de duminică, nu numai de sărbători.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările