Ministerul Educaţiei, acuzat de discriminare la organizarea concursului pentru directori de şcoli

Ministerul
Educaţiei, acuzat de discriminare la organizarea concursului pentru directori de şcoli

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu FOTO: Adevărul

Ministerul Educaţiei organizează o sesiune specială pentru cadrele didactice care au stat în izolare sau carantină şi nu au putut susţine prima probă a concursului de directori de şcoli. La examen nu se pot înscrie însă şi candidaţii neinfectaţi, care au lipsit de la prima sesiune din cauza altor probleme medicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cinci profesori din judeţul Suceava s-au înscris pentru sesiunea specială a concursului pentru ocuparea unui post de director şcolar. Proba scrisă se va desfăşura joi, 28 octombrie 2021, începând cu ora 10:00, la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava. 

Potrivit metodologiei, în această sesiune participă doar cadrele didactice care dovedesc cu documente medicale că au absentat de la primul concurs pentru că au fost în carantină sau izolare din cauza noului virus. Nu s-au putut înscrie şi profesorii care în perioada respectivă au avut alte probleme mediale.

 Între cei afectaţi de decizia Ministerului Educaţiei este un profesor din Moldoviţa, judeţul Suceava, care a lipsit de la prima sesiune a concursului pentru că a avut o problemă cardiacă şi a fost spitalizat.

„Este clar discriminare. Gândiţi-vă că poate au fost oameni care au suferit un infarct sau au avut alte probleme pentru care au avut nevoie de îngrijiri medicale”, a declarat liderul sindicatului „Pro Educaţia”, Traian Pădureţ.

Săptămâna trecută, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Suceava, Ioan Puiu, a solicitat modificarea metodologiei de organizare a concursului pentru directorii de şcoli.

El a cerut într-o videoconferinţă la care au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei să poată participa în sesiunea specială şi cadrele didactice neinfectate care au absentat la primul concurs din cauza altor probleme medicale. Organizatorii examenului au refuzat solicitarea. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările