Călugărul care a omorât doi oameni şi a rănit alţi şapte într-un accident rutier a fost trimis în judecată

Călugărul care a omorât doi oameni şi a rănit alţi şapte
într-un accident rutier a fost trimis în judecată

Maşina Toyota condusă de călugărul Florin Ştefan. FOTO www.svnews.ro

În primăvara anului trecut, călugărul Florin Ştefan, şofer începător, a produs un accident foarte grav pe raza comunei sucevene Brodina, în urma căruia două persoane au decedat, iar alte şapte au fost destul de grav rănite. Acesta a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi l-au trimis în judecată epe inculpatul Florin Ştefan sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ucidere din culpă” şi „vătămare corporală din culpă”. Călugărul din zona Brodina a judeţului Suceava este acuzat că la data de 23 aprilie 2016, în jurul orei 19.05, a produs un grav accident de circulaţie în urmă căruia, două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte şapte au fost rănite.

La data de 23 aprilie 2016, în jurul orei 19.05 pe DJ 209G pe raza satului Paltin, comuna Brodina, Florin Ştefan, conducător al autoturismului Toyota Hilux cu volan în partea dreaptă, circula pe direcţia Ulma – Brodina pe DJ 209G, el având o vechime de mai puţin de şase luni de la obţinerea permisului de conducere.

În maăina condusă de călugărul sucevean se aflau şase persoane, respectiv pasagerii B.A., F.A.C., D.A., D.A. şi B.A.L.. În faţa autoturismului Toyota Hilux, circula un alt autovehicul cu număr de înmatriculare şi date tehnice necunoscute. În acelaşi timp, Florin Şerban Constantin, de 30 de ani, din comuna Durneşti, judeţul Botoşani, conducător al autoturismului Renault înmatriculat BT, circula din sens opus, pe direcţia Brodina spre Ulma. În maşina lui se mai aflau ca pasageri: C.G. şi S.M.E..

Autoturismul Toyota Hilux, condus de Florin Ştefan,  ajunge din spate automobilul neidentificat şi se înscrie în depăşirea acestuia. După ce se angajează în depăşire, călugărul intenţionează să revină pe banda sa de circulaţie, însă manevra nu-i reuşeste, derapează, apoi loveşte în partea stângă mijloc spate autoturismul Renault Laguna, ce circula regulamentar din sens opus.

În urma impactului, autovehiculul Renault Laguna  este proiectat spre dreapta sensului de mers, cu rotire în sens invers acelor de ceasornic, cu circa 90 grade. Tot în urma coliziunii, autoturismul Toyota Hilux este proiectat spre stânga apoi se rostogoleste lateral, de două ori.

Consecinţele impactului sunt: decesul pe loc a lui Gheorghe Covaşă. De 79 de ani, din comuna Brodina şi decesul ulterior la spital a lui Andrei Bejan, de 24 de ani, din Suceava. De asemenea au suferit vătămări corporale ceilalţi pasageri din ambele maşini. Ambele vehicule au suferit avarii de peste circa 80%.

Viteza autoturismului Renault Laguna, înainte de impact, era de circa 31,5 km/h, iar viteza Toyotei Hilux, înainte de impact cât şi în momentul impactului, era de circa 79,1 km/h.

Şoferul Constantin Florin Şerban nu avea cum să evite accidentul, în timp ce călugărul Florin Ştefan nu a respectat legislaţia privind circulaţia rutieră şi putea evita accidentul dacă respecta aceste reguli. Viteza cu care ar fi trebuit să circule inculpatul pentru a putea evita impactul şi a observa în timp util, faptul că din sens opus venea un alt autovehicul, ar fi fost 50km/h.

„În sarcina conducătorului auto Ştefan Florin, conducător al autoturismului Toyota Hilux, înmatriculat CC9003PB(Bulgaria), cu volan în partea dreaptă, au fost reţinute încălcarea următoarelor reguli de circulaţie:

- Nerespectarea art. 34 alin. 1 şi art. 48 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. În cazul de faţă comportamentul şi neadaptarea vitezei sunt cauze care au determinat accidentul şi nerespectarea art. 49 alin. 1 şi art. 50 alin. 4 din aceeaşi ordonanţă. Conducătorul auto Stefan Florin, fiind în depăşire, a circulat cu o viteză de circa 80km/h, ceea ce reprezintă 22,2 m/s.

- Nerespectarea art. 118 din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice aprobat prin Hotărârea Guvernului României nr. 1391/2006, care stabileste obligaţiile conducătorului de vehicul care efectuează depăşirea.

- Nerespectarea art. 147 litera 6 din acelaşi Regulament, care cere aplicarea pe parbriz a semnului de <<începător>> pentru cei cu vechime în conducere mai mică de un an.

- Nerespectarea art. 148 punctul 2 din acelaşi Regulament, care interzice transportul în autovehicul a mai multor persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare. Conducătorul auto, Ştefan Florin, avea în autoturism o persoană în plus”, au arătat procurorii rădăuţeni.

În urma accidentului Constantin Florin Şerban a suferit leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire de corp/plan dur, posibil în condiţiile unui accident rutier, ce pot data din 23 aprilie 2016, având nevoie de 60 – 70 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare iar leziunile traumatice au pus în primejdie viaţa victimei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Alte ştiri pe această temă:

Accident mortal. Un tânăr motociclist şi-a pierdut viaţa în urma unui impact cu un autoturism

VIDEO Accident mortal filmat în direct. Un tânăr de 20 de ani a fost ucis în impactul maşinii sale cu un camion

FOTO Accident mortal pe şoseaua Călan - Hunedoara: un tânăr de 20 de ani a fost ucis în impactul frontal cu un camion

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările