O nouă campanie de testare anti-COVID a cetăţenilor, pe banii Primăriei Slobozia

O nouă campanie de testare anti-COVID a cetăţenilor, pe banii Primăriei Slobozia

Testarea gratuită anti-COVID continuă la Slobozia FOTO Facebook/Municipiul Slobozia

Autorităţile din Slobozia au decis, din cauza numărului mare de infectări, să redeschidă Punctul de testare gratuită anti-COVID, după ce prima etapă a campaniei s-a încheiat pe 23 decembrie 2021.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, începând din data de 18 ianuarie, Punctul de testare funcţionează din nou, în Piaţa Revoluţiei, de luni până vineri, în intervalul orar 08.30-16.30. 
 
“Venim în sprijinul locuitorilor Municipiului Slobozia cu continuarea campaniei de testare gratuită a populaţiei pentru a controla pe cât posibil efectele îmbolnăvirilor numeroase. Trăim încă o dată un moment de cumpănă, dar, cu responsabilitate şi credinţă, vom reuşi să depăşim şi acest pas. Vă încurajăm să respectaţi măsurile sanitare impuse, să vă protejaţi pe cât posibil şi să apelaţi la sprijinul nostru pentru a vă testa atunci când aveţi suspiciuni”, au anunţat autorităţile locale.
 
În această nouă campanie vor fi alocate 2.000 de teste. În funcţie de situaţia epidemiologică, autorităţile vor decide dacă suplimentează numărul acestora.
 
"Cele 2.000 de teste au rămas neutilizate de la campania anterioară. În două luni au fost folosite 3.000 de teste rapide antigen. A fost o perioadă de linişte, atunci când numărul infectărilor a scăzut, iar oamenii nu s-au mai testat, acesta este motivul pentru care 2.000 de teste au rămas în stoc", a explicat Andreea Conescu, director în cadrul Primăriei Slobozia.
 
În cele două luni, din 27 octombrie şi până pe 23 decembrie, au fost testate 3.000 de persoane. Dintre acestea, 127 au fost depistate cu infecţie SARS-CoV 2. Autorităţile au achizţionat 5.000 de teste rapide antigen.
 

127 de persoane infectate, depistate de autorităţi

 
Dragoş Soare, primarul Sloboziei, a anunţat la începutul acestui an că, în cazul în care numărul infectărilor va exploda în Bărăgan, va începe o nouă etapă de testare gratuită a locuitorilor.
 
„Sunt mulţumit că am putut oferi oamenilor posibilitatea să se testeze gratuit,  iar în acest mod să poată avea acces în instituţii publice şi în alte locaţii unde nu se putea intra decât cu un test negativ Covid-19.
 
Mi-aş fi dorit să vină mai mulţi locuitori să se testeze. Sunt mulţumit că am descoperit 127 persoane infectate cu Covid-19, persoane intrate în baza de date a Direcţiei de Sănătate Publică, izolate şi tratate corespunzător. Oameni care nu ştiau că sunt infectaţi şi care, fără să vrea, puteau îmbolnăvi, în primul rând, pe cei dragi”, a transmis Dragoş Soare.
 
 

28,12% din populaţie, imunizată cu două doze

 
 În timp de rata de infectare cu SARS CoV-2 creşte alarmant, în judeţul Ialomiţa interesul pentru vaccinare este tot mai scăzut. Puţin peste 28% din populaţia eligibilă a primit două doze de vaccin.
 
Conform Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa, de la debutul campaniei de vaccinare şi până pe 14 ianuarie au fost imunizate 195.240 de persoane. 
 
Dintre acestea, 69.573 de persoane, adică 28,12% s-au imunizat cu două doze, în timp ce 22.096 de persoane, adică 8,93% au primit şi cea de-a treia doză de ser. 103.571 de ialomiţeni au primit mimim o doză de vaccin, ceea ce reprezintă 41,86% din totalul populaţiei cu vârsta mai mare de 12 ani.
 
La începutul acestei săptămâni, judeţul Ialomiţa a depăşit 20.000 infectări cu SARS CoV-2. Rata incidenţei cumulative la o mie de locuitori (460 confirmate în ultimele 14 zile) a ajuns miercuri, 19 ianuarie, în judeţul Ialomiţa la 1,63.
 

 Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Explozie de cazuri COVID. Peste 16.700 persoane infectate în doar 24 de ore. Câte decese s-au înregistrat

 

Sfaturile medicului lui Netanyahu pentru România. Medicamentul care poate face diferenţa în cazul COVID

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările