Caravana de testări gratuite „Nu am făcut destul“ ajunge în satele din Ialomiţa

Caravana de testări gratuite „Nu am făcut destul“ ajunge în satele din Ialomiţa

Analize medicale gratuite pentru locuitorii de la ţară FOTO eurosanity.ro

Peste o mie de persoane sunt testate gratuit în perioada februarie-aprilie în cadrul caravanei de testări gratuite din mediul rural "Nu am făcut destul", organizată de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).

Ştiri pe aceeaşi temă

 Ecografii mamare, mamografii, dermatoscopii, EKG, indice de masa corporală, teste de glicemie, teste HPV, analize de sânge (hemogramă şi PSA pentru prostată) sunt efectuate de medici şi studenţi la Medicină din Bucureşti şi Craiova. Caravana este la a şaptea ediţie consecutivă şi anul acesta ajunge în 10 localităţi din 5 judeţe: Vâlcea, Olt, Prahova, Ialomiţa şi Constanţa. 

Locul şi orele pentru testări sunt afişate la Primărie şi în alte puncte importante din fiecare sat. Accesul la testări se face doar pe bază de programare. La intrarea în spaţiul de testare se va face un triaj epidemiologic, iar toţi cei prezenţi, fie medici, fie pacienţi, vor respecta regulile de protecţie: vor sta la distanţa corespunzătoare, vor purta măşti şi vor folosi dezinfectant.

 Pentru a lua şi mai multe măsuri de protecţie şi a nu expune populaţia din sat la risc, toată echipa medicală şi organizatorică este, fie vaccinată împotriva COVID-19, fie testată. În judeţul Ialomiţa, caravana ajunge în 3 localităţi: 27/28 februarie 2021-Ciulniţa, 7 martie 2021-Sfântu Gheorghe, 27 martie 2021-Reviga.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările