Autorităţile bat Bărăganul să convingă oamenii să se vaccineze. Programul centrelor, redus din lipsă de solicitări

Autorităţile bat Bărăganul să convingă oamenii să se vaccineze. Programul centrelor, redus din lipsă de solicitări

Vaccinarea în România, sub aşteptări FOTO Adevărul

Puţin peste 119.963 de ialomiţeni s-au vaccinat anti-COVID, iar dezinteresul oamenilor a determinat autorităţile să reducă activitatea centrelor de imunizare.

În plină pandemie, când valul 4 al pandemiei a pus stăpânire pe România, în judeţul Ialomiţa, oamenii sunt reticenţi. Greul a căzut pe umerii autorităţilor locale, în special la sate, pentru a-i determina pe cetăţeni să se imunizeze. Conform Direcţiei de Sănătate Publică, programul centrelor a fost redus la 6 ore pe zi, deoarece nu sunt solicitări, iar personalul medical îşi continuă activitatea pe teren. Medicii şi asistenţii merg din sat în sat pentru a-i vaccina pe oameni.
 
"Într-adevăr, există modificări în privinţa programului centrelor de vaccinare din judeţul Ialomiţa. Fiecare dintre centre şi-a făcut propriul program, în funcţie de deplasările pe care medicii şi asistentele le au în teren. Se continuă campania de vaccinare în mediul rural", au explicat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa. 
 
Până la sfârşitul săptămânii trecute, conform directorului DSP Ialomiţa, Dan Noel, 61.898 de persoane fuseseră vaccinate cu minimum o doză, din care 58.065 persoane aveau schema completă de imunizare. Astfel, din totalul populaţiei de 228.824 persoane, 27,05% au fost vaccinate cu o doză şi 25,38% au primit schema completă.
 
Nici angajaţii care se află în linia întâi în lupta cu pandemia nu s-au îngrămădit la imunizare. 52% din cei 3.000 de angajaţi din sectorul medical s-a vaccinat, şi doar 158 de cadre, dintr-un total de 316, ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa. La IPJ Ialomiţa, dintr-un total de 778 de poliţişti, 389 au ales să se imunizeze împotriva COVID-19. La ISU, situaţia este acceaşi, 220 de militari dintre cei 440 s-au vaccinat.
 
Lista centrelor de vaccinare deschise în judeţul Ialomiţa:
 
Centru Vaccinare Amara: Sala de sport ”Tudoriţa Chidu”, Str. Ana Ipătescu.
Centre Vaccinare Slobozia: Sala de sport Slobozia, Aleea Baii, nr.13, Spitalul Judetean de Urgenţă Slobozia, Str. Decebal, Nr. 1. Centrul P Batalionul 113 Artilerie „BĂRĂGANUL”, Sos. Amara, nr.2, Slobozia,  Centru Vaccinare Slobozia – Centrul pentru persoane vârstnice ”Răsărit în Amurg, Str. Gheorghe Lazăr, nr. 3.
Centru Vaccinare Ţăndărei: Spitalul Orăşenesc Ţăndărei, Str. Ionel Perlea, nr. 7.
Centru Vaccinare Urziceni: Spitalul Municipal Urziceni, Str. Constructorilor, nr. 9.
 Centru Vaccinare Feteşti: Clubul Pensionarilor Fetesti, Cartier Feteşti-Gară, Str. Călăraşi, nr. 571B, Bl. 9, parter.
Centru Vaccinare Fierbinţi Târg: – Primaria Fierbinţi Tîrg (sediul fostei primarii), Str. Calea Bucuresti, nr. 18.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările