Slatina: Intoxicare a procurorului Iacobescu în cazul „Şpagă la Mircea Băsescu“?

Slatina: Intoxicare a procurorului Iacobescu în cazul „Şpagă la Mircea Băsescu“?

Mircea Băsescu alături de finul său, Bercea Mondial

Surse din rândul anchetatorilor au declarat ieri că fratele preşedintelui ar fi primit mită de la Bercea Mondial. Câteva ore mai târziu, aceleaşi surse au revenit şi au infirmat informaţia. Magistraţii Curţii Supreme i-au cerut procurorului de caz Eugen Iacobescu, cel care a lansat suspiciunile de mită, să predea dosarul „Sandu Anghel“.

În timp ce jandarmii şi „mascaţii" dădeau trezirea în toate cele 14 case ale clanului Anghel din Slatina şi Drăgăneşti-Olt, de unde au ridicat sute de mii de euro, bijuterii din aur şi documente importante, o sursă din cadrul anchetatorilor declara că Mircea Băsescu, fratele preşedintelui ţării, ar fi fost mituit de Bercea Mondial. Acesta din urmă i-ar fi dat 300.000 de euro pentru a interveni într-unul dintre dosarele sale, urmând ca naşul de botez al nepoatei interlopului să mai primească încă 400.000 de euro. Afirmaţia a fost făcută în prezenţa mai multor ziarişti din presa locală, însă numai reporterii „Adevărul de Seară Slatina" au consemnat-o, iar „Adevărul" a publicat informaţia pe pagina de internet a ziarului, protejându-şi sursa.

La scurt timp, însă, ziarul „Gazeta Nouă" din Slatina publica aceleaşi informaţii, citându-l pe procurorul de caz, Eugen Iacobescu. „«Sunt cercetaţi şi fraţii lui Sandu Anghel pentru evaziune de 15 miliarde de lei vechi. Se caută arme, documente fictive şi bani. Cercetările se fac pentru evaziune fiscală, spălare de bani», a declarat procurorul Eugen Iacobescu. Mai mult, procurorul aruncă bomba: Bercea l-ar fi mituit pe Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României cu 300.000 de euro pentru a interveni într-un dosar, şi apoi ar mai fi trebuit să-i mai dea o tranşă de 400.000 de euro", scriu ziariştii de la cotidianul oltean. „Nici vorbă de aşa ceva. Nu cred că un anchetator a făcut asemenea declaraţii", a declarat Mircea Băsescu.

Citeşte şi: Mircea Băsescu despre mita de la Bercea Mondial: „Nici vorbă de aşa ceva“ UPDATE

Televiziunile naţionale au preluat ştirea şi au citat „Adevărul". În tot acest timp, procurorul Eugen Iacobescu nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere şi a confirma oficial informaţiile apărute.

Dosarul, la Craiova

Cu toate acestea, câteva ore mai târziu, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat transferul dosarului de la Iacobescu la procurorii Curţii de Apel din Craiova, „ca urmare a suspiciunilor emise în spaţiul public privind soluţionarea obiectivă a cauzelor". De asemenea, magistraţii Curţii Supreme au făcut precizarea că fratele preşedintelui nu a făcut subiectul niciunui dosar. „La Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi parchetele subordonate nu se află înregistrat şi nu există în lucru la procuror vreun dosar în care să se efectueze cercetări faţă de Băsescu Mircea, pentru infracţiunea de trafic de influenţă sau alte infracţiuni", se mai precizează în comunicat.
După anunţul Înaltei Curţi, Eugen Iacobescu a făcut precizări în cazul „şpagă la Mircea Băsescu". „Mircea Băsescu, fratele preşedintelui ţării, nu este implicat în dosarul lui Sandu Anghel", precizând că nu ştie de un au apărut „astfel de zvonuri", a relatat Mediafax.

UPDATE/ Bercea Mondial nu scapă de arest. Magistraţii Tribunalului Olt i-au respins cererea de eliberare sub control judiciar

VIDEO/ Bercea Mondial nu a putut să îşi citească declaraţia în faţa instanţei

Invocându-şi obiectivitatea în dosar, procurorul a mai spus că nu va preda Parchetului Curţii de Apel Craiova dosarul în care Sandu Anghel este cercetat pentru tentativă de omor, ci va solicita intervenţia Consiliului Superior al Magistraturii.

„Adevărul" a continuat să fie solidar sursei, protejându i identitatea. Însă, atunci când procurorul a ieşit şi a declarat public că nu ştie de unde au apărut „astfel de zvonuri", am decis să divulgăm numele celui care a lansat acuzaţiile. Acesta este însuşi procurorul Eugen Iacobescu, iar martori la discuţie au fost cel puţin şase jurnalişti.

Procuror Eugen Iacobescu: "Avem informaţii că Mircea Băsescu ar fi primit de la Bercea 300.000 de euro într-un proces şi urma ca Bercea să-i mai dea alte 400.000 de euro. Dar, să vedem!"

Citeşte şi: VIDEO/ Bercea Mondial încearcă să fenteze puşcăria cu claustrofobia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările