Şapte din cei 13 şoferi de la Ambulanţa Corabia acuzaţi de furt de combustibil şi aflaţi sub control judiciar se pot întoarce la lucru. Care sunt condiţiile

Şapte din cei 13 şoferi de la Ambulanţa Corabia acuzaţi de furt de combustibil şi aflaţi sub control judiciar se pot întoarce la lucru. Care sunt condiţiile

Pentru Staţia Corabia SJA Olt a angajat pe perioadă determinată 10 şoferi, care vor pleca acasă dacă titularii se întorc la post FOTO: Arhiva

Tribunalul Olt a admis contestaţiile a şapte dintre inculpaţii din dosarul de frut de combustibil de la Staţia de Ambulanţă Corabia, dispunând în cazul acestora încetarea anumitor obligaţii stabilite prin controlul judiciar, printre care şi aceea de a-şi exercita profesia.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Deşi toţi cei 13 inculpaţi aflaţi sub control judiciar au formulat contestaţii  la măsura controlului judiciar, în cazul a şase dintre ei instanţa a hotărât că acţiunea este tardivă, şapte, în schimb, obţinând, printre altele, şi dreptul de a se întoarce la lucru.
„Respinge ca tardiv formulate contestatiile inculpatilor: Spiridon Gigi Gabriel, Gune Marinica, Cioboata Mihai, Dabuleanu Marius, Dira Florian, Cococi Dan, impotriva încheierii nr.14 din 15 martie 2019 pronuntata de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Corabia în dosarul nr. 122/213/2019/a1.4. În baza art. 205 C.p.p. si art. 425/1 alin.7 punctul 1 lit.a C.p.p., Admite contestatiile formulate de inculpatii:Dorobet Ion, Dorobet Sorin, Morat Victor, Vilcu Marian, Mantea George, Ciurea Valeriu Florian si Mitranescu Dragos Cristian, împotriva încheierii nr.14 din 15 martie 2019 pronuntata de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Corabia în dosarul nr. 122/213/2019/a1.4, Desfiinteaza in parte această încheiere si rejudecând dispune încetarea următoarelor obligatii impuse inculpatilor Dorobet Ion, Dorobet Sorin, Morat Victor, Vîlcu Marian, Mantea George, Ciurea Valeriu Florian, Mitranescu Dragos Cristian în conformitate cu dispozitiile art. 215 alin. 2 C.p.p. respectiv:
- să nu depasească limita teritorială a României decât cu încuviintarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instantei de judecată;
- să nu se apropie unii de altii, să nu comunice unii cu altii direct sau indirect, pe nicio cale si să nu se apropie de martorii Guinea Teodora, Dumitrică Ramona, Cismaru Maria, Neagu Constanta Laura, Gheorghiu Liana, Giulea Ecaterina, Firicescu Profileria, Costică Mariana, Butarita Marian, Vadineanu Rodica Roledana, Leta Lucretia, Tănase Camelia, Briceag Octavia, Patachia Floriana, Ghera Eugenia si Subaşu Lucica si să nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale;
- să nu exercite profesia, meseria si să nu desfasoare activitatea în exercitarea căreia au savarsit faptele; - să nu detina, să nu folosească si să nu poarte nici o categorie de arme. Mentine restul dispozitiilor încheierii contestate“, a hotărât, printre altele, instanţa.

Ambulanţierii pot solicita reluarea acrivităţii, dar nu au făcut-o încă

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, Marinela Prina, a declarat că oficial instituţia nu a primit niciun document prin care se atestă ridicarea acestor obligaţii în cazul angajaţilor care la acest moment au contractul suspendat. Teoretic, având în vedere sentinţa definitive pronunţată joi, 28 martie 2019, aceştia se pot adresa cu cerere de reluare a activităţii, însă, pentru că au întrerupt mai mult de trei luni lucrul, vor fi nevoiţi să treacă printr-o serie de testări. Se va întocmi, printre alte proceduri, un nou dosar medical. Cei învinuiţi de delapidare, pe de altă parte, au achitat prejudiciul calculat în urma expertizelor tehnice şi cifrat, conform informaţiilor oferite de managerul SJA Olt, la aproximativ 2.500 lei.
În locul ambulanţierilor trimişi în judecată, SJA Olt a angajat pe perioadă determinată, până la revenirea pe post a titularilor, alţi 10 şoferi, care vor pleca, cel puţin o parte, acasă dacă titularii cer reîntoarcerea la post. „Oamenii au ştiut din start care sunt condiţiile, le-au acceptat. Reuşiseră să se integreze foarte bine“, a mai spus Prina.
Dosarul în care ambulanţierii au fost surprinşi, inclusiv cu ajutorul camerelor video, că furau combustibil din autospecialele pe care le conduceau a fost trimis în judecată şi se află la camera preliminară, nefiind începută judecata pe fond.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: