Dosarul prim-procurorului Apostu e tot mai stufos. Încă 5 persoane, printre care şi magnatul Ilie Carabulea, au fost trimise în judecată de DNA

Prim-procurorul sibian, împreună de ofiţerul SRI au fost trimişi în judecată pentru o mulţime de fapte de corupţie. Magnatul Ilie Carabulea are aceeaşi soartă, fiind acuzat pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. DNA a trimis dosarul Curţii de Apel Constanţa

Ştiri pe aceeaşi temă

CITIŢI ŞI:

Iohannis despre dosarul prim procurorului Florin Apostu: ”Aceste probleme afectează grav imaginea Sibiului”

VIDEO - Prim procurorul Florin Apostu şi ofiţerul SRI Tiberiu Popescu arestaţi azi noapte la Sibiu

Prim-procurorul sibian arestat aseară: "Groaznic!"

Conform DNA, 196 de dosare penale referitoare la activitatea firmelor lui Carabulea Ilie au fost pe masa prim-procurorului Florin Apostu. El a dat soluţii şi a verificat şi soluţiile date de procurorii subordonaţi. Pentru asta, magnatul Ilie Carabulea l-a recompensat pe procuror cu două autoturisme, un Audi A8 şi VW Passat. Pentru a-l sprijini pe Carabulea în promovarea unui recurs în interesul legii, Apostu l-a lăsat să creadă că are influenţă asupra Procurorului General al României şi a fost recompensat cu de gratuitatea unei revizii auto. „În cursul anilor 2006, 2007, 2008 şi 2009, pentru a crea o aparenţă de legalitate a utilizării acestor autoturisme, Apostu Florin Nicuşor a consemnat în declaraţiile de avere că le utilizează în baza unor contracte de leasing“, spun procurorii DNA.

Anul acesta, în august, Apostu a sustras de la dosar două declaraţii, pe care i le-a dat ofiţerului SRI Tiberiu Popescu pentru a le distruge, şi a ataşat alte două la dosar. Pentru toate acestea, procurorul a primit 400 euro şi 1500 lei pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar deschis pentru infracţiuni la regimul circulaţiei. Pentru acelaşi timp de rezoluţii, dar în alte dosare, Apostu a mai primit alimente, băutură şi diverse sume de bani. În plus, a decis să întocmească unei persoane un dosar penal, în mod fictiv, în scopul de a o determina să achite unui prieten al ambilor inculpaţi o datorie recunoscută printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, dar care nu fusese supusă executării silite. Apostu şi Popescu urmau să primească 20% din valoarea sumei recuperate.

Boţa a dat mită   
Apostu a primit de la afaceristul sibian Nicolae Boţa o sumă de bani, în valută, lăsându-l să creadă că va soluţiona în mod favorabil un dosar penal în care soţia lui era cercetată pentru infracţiunea de înşelăciune.  De asemenea, Apostu a dispus în 56 de dosare, netrimitere în judecată în numele unor procurori din subordinea sa, fără ca aceştia să aibă habar. În unele cazuri, a falsificat semnăturile unor procurori iar în alte cazuri a aplicat semnătura sa în locul lor.

Procurorul general al României a afirmat la finele lunii trecute, la Sibiu, că cere urgentarea procesului. „Am cerut urgentarea soluţionării în cazul dosarului lui Florin Apostu. Vreau ca legea să fie aplicată aşa cum trebuie şi în acest caz“, a declarat Codruţa Kövesi, Procuror General al României

Arestaţi din octombrie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, a decis pe 27 octombrie 2010, arestarea prevetivă a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu şi ofiţerului SRI Tiberiu Popescu, pentru 30 de zile, iar măsura a fost prelungită. Prim-procurorul este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, reţinere sau distrugere de înscrisuri, favorizarea infractorului şi fals în declaraţii. Ofiţerul SRI este acuzat de dare de mită şi complicitate la o parte din infracţiunile comise de prim-procurorul  Florin Apostu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările