Victor Orban şi Kelemen Hunor se întâlnesc joi la Satu Mare, pentru a discuta despre europarlamentare

Victor Orban şi Kelemen Hunor se întâlnesc joi la Satu Mare, pentru a discuta despre europarlamentare

La finalul discuţiilor, cei doi lideri vor face o scurtă declaraţie de presă în curtea Episcopiei Romano-Catolice din Satu Mare, se precizează în documentul citat    FOTO  hotnews.ro

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, se va întâlni, joi, la Satu Mare, cu premierul Ungariei, Viktor Orban, care este şi liderul Fidesz, discuţiile vizând alegerile europarlamentare care vor avea loc duminică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat de presă preluat miercuri de Mediafax, UDMR anunţă că preşedintele formaţiunii, vicepremierul Kelemen Hunor, va avea o întrevedere cu liderul Fidesz, premierul Ungariei, Viktor Orban, joi, la Satu Mare.

La finalul discuţiilor, cei doi lideri vor face o scurtă declaraţie de presă în curtea Episcopiei Romano-Catolice din Satu Mare, se precizează în documentul citat.

Reprezentanţii Biroului de Presă al UDMR au declarat pentru Mediafax că discuţiile dintre cei doi vizează alegerile europarlamentare din 25 mai, “în condiţiile în care ambele formaţiuni politice – UDMR şi Fidesz – aparţin aceleiaşi familii europene, PPE”.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a fost ultima dată în România în noiembrie 2013, când a participat, la Bucureşti, la Forumul Economic şi Comercial China – Europa Centrală şi de Est.

De altfel, anul trecut el a venit de mai multe ori în România.

În mai 2013, Viktor Orban a mers la Satu Mare pentru a se reculege şi a depune un trandafir alb la mormântul românului care murise cu o lună înainte, la Izsak (Ungaria), după ce ar fi fost bătut de doi poliţişti.

La sfârşitul lunii iulie a anului trecut, Viktor Orban şi Kelemen Hunor s-au întâlnit la Băile Tuşnad, unde au discutat despre sprijinul politic şi moral pe care comunitatea maghiară îl aşteaptă de la Guvernul de la Budapesta şi de la coaliţia guvernamentală ungară.

Atunci, Viktor Orban s-a aflat la Băile Tuşnad pentru a participa la Universitatea de Vară “Balvanyos”, unde europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut ca, împreună cu Guvernul pe care îl conduce, să construiască “un sistem de cooperare naţională”, astfel încât să ofere “protectorat” Transilvaniei, “aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”.

Premierul Ungariei s-a întâlnit cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, şi în luna februarie a acestui an, la Budapesta, întâlnirea făcând parte din cadrul consultărilor regulate între Uniune şi Guvernul Ungariei. Atunci, Kelemen Hunor i-a spus premierului Ungariei că, în ceea ce priveşte drepturile comunităţilor, Curtea Constituţională a exprimat, la analiza proiectului de revizuire a Constituţiei, opinii care nu ţin de competenţa sa, se preciza într-un comunicat de presă al UDMR.

Vă recomandăm şi

Kelemen: UE este preocupată de tăiatul porcului; să se ocupe şi de minorităţi. Omul e la fel de important ca porcul

Proiectul de autonomie a secuilor prinde contur. Kelemen: UDMR şi PCM vor forma o comisie mixtă pentru finalizarea proiectului

UDMR ameninţă România şi Europa cu transformarea Transilvaniei în Ucraina

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: