IPS Iustinian Chira, Episcopul Maramureşului şi al Sătmarului, a murit în această dimineaţă

IPS Iustinian Chira, Episcopul Maramureşului şi al Sătmarului, a murit în această dimineaţă

IPS Iustinian Chiar avea 95 de ani

IPS Iustinian Chira, Episcopul Maramureşului şi a Sătmarului, a murit duminică dimineaţă, în urma unui infarct miocardic suferit în seara zilei de sâmbătă. Înaltpresfinţia Sa se lupta cu boala de mai mulţi ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta a fost internat de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, starea lui fiind gravă. Se pare că acesta nu a rezistat bolii şi s-a stins în cursul dimineţii, trecând la cele veşnice. Acesta a fost deja pomenit la Catedrala Patriarhală la cei adormiţi.
 
Înaltpreasfinţia sa avea 95 de ani şi se lupta cu boala de o vreme, ceea ce îl ţinea departe de ochii lumii, trăind în rugăciune ultimele clipe ale vieţii. Acesta a fost recunoscut ca fiind unul dintre cei mai blânzi Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Decesul său a survenit la ora 10:30, în dimineaţa zilei de duminică.
 
”Indemnăm toate mănăstirile, schiturile şi parohiile din cuprinsul Episcopiei Maramureşului si Sătmarului, până la data înmormântării, în fiecare zi la ora 12.00 să tragă clopotele şi să arboreze drapelul negru”, este mesajul postat pe site-ul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: