ADMITERE LICEU 2014. Elevi de 10 din Satu Mare la evaluarea naţională 2014

ADMITERE LICEU 2014. Elevi de 10 din Satu Mare la evaluarea naţională 2014

Colegiul ”Mihai Eminescu”  este şcoala din Satu Mare cu cele mai multe note de 10 la Evaluarea Naţională 2014     FOTO   voceatransilvaniei.ro

Potrivit rezultatelor finale de la evaluarea naţională, la nivelul judeţului Satu Mare au reuşit performanţa de a obţine media 10 pe linie la evaluarea naţională de anul acesta cinci elevi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Colegiul ”Mihai Eminescu”  este şcoala din Satu Mare cu cele mai multe note de 10 la Evaluarea Naţională 2014. Nu mai puţin de trei elevi au luat 10 la Evaluare, confirmând statutul colegiului de cea mai bună şcoală din judeţ. 

Andrada Groza, Luiza Jurguţ şi Georgiana Maxim au primit împreună rezultatele de la Evaluare şi, deşi s-au bucurat foarte nespus, nu păreau surprinse. Toate cele trei fete au terminat clasele V-VIII cu media 10 pe linie, astfel că rezultatul de la Evaluare a fost unul firesc.

Ceilalţi doi care au media de admitere 10 pe linie sunt Bogdana Gale Cazan de la Tăşnad şi Rebeca Szucs.

Întregul clasament poate fi consultat aici. 

Din totalul de 198 contestaţii depuse la Satu Mare, în urma evaluării, pentru 120 lucrări scrise s-a păstrat nota iniţială, pentru 68 lucrări scrise s-a acordat notă mai mare, iar pentru 10 lucrări nota după contestaţii este mai mică. În conformitate cu rezultatele finale, la nivelul judeţului Satu Mare, ponderea mediilor generale peste 5 la Evaluarea Naţională este de 65,47%.

Evaluarea Naţională 2014 a început luni, 23 iunie, cu proba la Română, examen naţional prin care au trecut peste 166.000 de elevi de clasa a VIII-a, potrivit datelor Ministerului Educaţiei. Marţi, 24 iunie, a avut loc examenul de capacitate la limba maternă, iar miercuri, 25 iunie,examenul de capacitate la matematică.

Ce se întâmplă după Capacitate: admiterea la liceu

În intervalul 4-8 iulie, elevii vor completa, împreună cu părinţii şi cu diriginţii, fişele cu opţiuni în vederea admiterii la liceu. Rezultatele admiterii computerizate vor fi afişate în ziua de 15 iulie 2014, pesite-ul Ministerului Edu­caţiei.

Pe 15 iulie va avea loc prima etapă a repartizării computerizate a elevilor, rezultatele urmând a fi publicate pe 16 iulie, tot online, pe admitere.edu.ro. Apoi, între 17 şi 25 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la licee, urmată de celelalte două etape de admitere, pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară (16-31 iulie, respectiv 1 august - 8 septembrie).

Cum se calculează media de admitere

Anul acesta, spre deosebire de anii trecuţi, rezultatul de la capacitate reprezintă 75% din media de admitere, iar 25% este media anilor de gimanziu. 

Astfel, nota finală se calculează după formula următoare: media notelor din gimnaziu se adună cu media de la Capacitate înmulţită cu 3, apoi totul se împarte la 4. 

De exemplu, în cazul unui elev care a avut în clasele V-VIII o medie de 8,40 şi a luat la Evaluarea Naţională 9,20, formula va avea următorul rezultat: (8,40+3x9,20)/4=9,00.

Citeşte şi

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 SATU MARE Notele finale după contestaţii de la Capacitate 2014

FOTO/ VIDEO REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Satu Mare: 65% din elevi au promovat. La mate note mari, la română rezultate extrem de slabe

EXAMEN CAPACITATE 2014. Baremul de notare la testul de Matematică de la Evaluarea Naţională

EXAMEN CAPACITATE 2014. Rezolvarea subiectelor la Matematică de la Evaluarea Naţională

EXAMEN CAPACITATE 2014 SATU MARE. Rezultatele testului de Matematică de la Evaluarea Naţională

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: