VIDEO Reşiţa se pregăteşte de un festival de tip Untold, însă pentru muzica rock. Bugetul stabilit pentru acest an este de sute de mii de euro

VIDEO Reşiţa se pregăteşte de un festival de tip Untold, însă pentru muzica
rock. Bugetul stabilit pentru acest an este de sute de mii de euro

FOTO primariaresita.ro

Primăria Reşiţa vrea să intre în lumea bună a marilor festivaluri şi concerte, aşa că anul acesta pregăteşte o ediţie spectaculoasă pentru cea de-a doua ediţie manifestării numite “Custom”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Ioan Popa a reuşit să convingă Consiliul Local să aprobe un buget de 780.000 de euro pentru această manifestare. O parte de bani vin de la bugetul local, însă o parte vor fi asiguraţi de către agenţia GNB Agency SRL, care se va ocupa de organizarea evenimentului.

Prima ediţie a avut loc anul trecut şi a fost integrată în programul Zilele Reşiţei, în prima parte a lunii iulie. Capul de afiş a fost trupa Zdob şi Zdub, urmărită de peste 5.000 de persoane. Anul acesta, primarul Ioan Popa îşi doreşte cel puţin de patru ori mai mulţi spectatori.

Administraţia reşiţeană mizează mult şi pe locul în care se va ţine concertul. Dealul Golului oferă un peisaj mirific, exact deasupra oraşului.

„Dorim să aducem public din exteriorul oraşului, care să stea, să se cazeze, să bea, să mănânce şi să ne aducă bani în oraş. Le luăm banii şi cu banii lor finanţăm aceste evenimente de care să se bucure şi reşiţenii. Gândiţi-vă la Untold şi ştiu că comparaţia pare bizară, dar Untold-ul a lucrat tot pe principiul ăsta şi la ora asta vin 150.000 – 200.000 de oameni la Untold, din exteriorul Clujului şi aduc bani în oraş.  Putem să aducem câteva nume mari în oraş şi să creăm primul eveniment dintr-o serie care se poate consacra în următorii ani aşa cum a fost Untold, cum este Neversea. Agenţia care ne furnizează majoritatea artiştilor şi-a asumat să preia partea de costuri importante cu artiştii şi îşi recuperează banii din bilete. Noi nu ne asumăm nici măcar jumătate din aceste costuri pentru că şi le asumă altcineva în numele nostru”, a declarat primarul Reşiţei.

Reprezentanţii Primăriei Reşiţa spun că nu pot face încă publice numele artiştilor şi trupelor care vor concerta la Custom, însă afirmă că vor fi trupe de rock extrem de cunoscute, din Europa şi SUA.

Surse apropiate organizatorilor susţin că primul nume mare cu care s-a ajuns deja la o înţelegere este trupa The Rasmus. Finladezii sunt cunoscuţi şi premiaţi în întreaga lume pentru piese precum “In The Shadows”(vezi video), “Sail Away” sau Guilty, care ating zeci de milioane de vizualizări pe Youtube.

Tot printre artiştii cu care s-ar fi ajuns deja la o înţelegere sunt moldovenii de la Alternosfera.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările