O femeie din Caraş-Severin s-a trezit cu vipera printre cratiţe. „S-au înmulţit foarte mult aici, toată lumea spune că intră şi în case“

O femeie din Caraş-Severin s-a trezit cu vipera printre cratiţe. „S-au înmulţit foarte mult aici, toată lumea spune că intră şi în case“

FOTO/VIDEO Sanda Junea

Proprietara unei case din Ciclova, Caraş-Severin, a avut un şoc când s-a trezit cu o viperă în bucătărie. Aşa cum se vede şi din imagini, şarpele se plimbă fără teamă pe oalele de pe aragazul femeii.

“În general noi ţinem uşa închisă, că ştim că sunt vipere. Dar am înfundat scurgerea la bucătărie şi a ieşit apă. Ca să se usuce mai repede am lăsat uşa puţin deschisă şi probabil că atunci a intrat în casă. Până acum nu au mai intrat, dar în curte găsim în fiecare an. S-au înmulţit foarte mult aici, toată lumea spune că intră şi în case”, a declarat Sanda Junea.

Caraş-Severin este unul dintre judeţele unde viperele sunt la ele acasă. Regiunea este bogată în zone calcaroase ideale pentru modul de viaţă al viperelor.

În această zonă a ţării trăiesc două specii de viperă: vipera cu corn bănăţeana(ammodytes ammodytes) care reprezintă circa 90% din populaţia din judeţ şi vipera comuna(berus), mult mai slab reprezentată. Ele pot fi deosebite foarte uşor, deoarece vipera cu corn, asa cum o tradeaza numele, are acel corn în vârful capului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: