Miodrag Belodedici a inaugurat bacul care leagă România de Serbia pe Dunăre

Miodrag Belodedici a inaugurat bacul care leagă România de Serbia pe Dunăre

Bacul Baziaş 4 a pornit la drum

Începând din 2 ianuarie 2020, au început cursele regulate cu bacul Baziaş 4, care leagă Moldova Nouă de oraşul sârbesc Golubac.

Bacul care leagă România de Serbia pe Dunăre a început să transporte oamenii de la Moldova Nouă (judeţul Caraş-Severin) la Golubac. Începând din 2 ianuarie 2020, bacul Baziaş 4 va avea două curse din Moldova Nouă (cu plecări la orele 9.00 şi 14.00) şi tot două de la Usjie (cu plecări de orele 10.30 şi 15.30).

La inaugurarea bacului a fost prezent şi Miodrag Belodedici, legendă a fotbalului românesc şi sârbesc, jucătorul care a câştigat Cupa Campionilor cu Steaua Bucureşti şi Crvena Zvezda Beograd.

Belodedici, originar din comuna cărăşeană Socol, a ales să fie alături de Adrian Torma, primarul din Moldova Nouă.

„Am discutat cu prietenii noştri de la Primăriaţ, punctând primii paşi necesari unei colaborări pentru dezvoltarea turismului şi tranzitului de turişti de pe ambele maluri ale Dunării. Miodrag Belodedici ne-a povesti din experienţa lui cu evadarea din spaţiul comunist chiar înainte de Revoluţie şi sunt convins că dacă vom avea măcar jumătate din curajul şi determinarea lui vom construi un oraş prosper. Fraţii noştri sârbi de la Golubac şi Miodrag Belodedici au fost un model de bună practică, curaj şi determinare. Puterea de a fi buni, e gratis, şi stă în fiecare dintre noi!”, a scris primarul Adrian Torma, pe pagina sa de Facebook.

Bacul Baziaş 4 poate transporta 20 de autoturisme şi 50 de călători.

Turiştii români pot vizita oraşul şi cetatea Golubac, mănăstirea Tuman, pot mânca la un restaurant cu specific sârbesc de pe clisura Dunării, dar pot să viziteze şi oraşul Veliko Gradişte.

Proiectul „Punct de trecere a Dunării cu bacul între Moldova Nouă şi Golubac” a fost finanţat cu 2,3 milioane de euro prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.Citeşte şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: