Lacul Ochiul Beiului, oază de relaxare

Lacul Ochiul Beiului, oază de relaxare

Ochiul Beiului este una dintre principalele atracţii din Cheile Nerei. Foto: Mianda Mladin

Parcul naţional Cheile Nerei-Beuşniţa este situat la limita sud-vestică a ţării, în sudul munţilor Anina. Turiştii pot vizita parcul în orice anotimp, obiectivele turistice principale fiind Cheile Nerei, Lacul Dracului şi Lacul Ochiul Bei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca să ajungi la „Ochiul Beiului“ nu trebuie să fii un alpinist convins. Singura condiţie ar fi să te numeri printre iubitorii naturii şi ai frumosului şi să ai un minim de condiţie fizică,  pregătit pentru o călătorie ce îţi dă impresia că ai oprit timpul în loc. Pentru că asta oferă unele dintre cele mai frumoase chei din Europa, Cheile Nerei.

Un lac albastru ce nu îngheaţă niciodată şi o cascadă ca un văl de mireasă se numără printre locurile ce trebuie neapărat vizitate în zonă. Cei care sunt pentru prima dată într-o astfel de aventură trebuie să ţină cont de faptul că dacă vrei să mergi „pe chei“ trebuie să ai bocanci, cort şi să te aştepţi ca de pe o piatră încălzită de soare să te privească suspect o viperă.

Salvamontiştii cărăşeni spun că numărul viperelor a crescut mult în ultimii ani, dar că bunul simţ îi va scăpa pe turişti de probleme. „Vipera nu muşcă decât dacă este atacată. În astfel de situaţii se apelează numărul de urgenţă 112 şi cel care a avut neplăcerea să deranjeze o viperă, trebuie să stea liniştit până la localizare“, a spus Valentin Balaban, şeful Salvamont Caraş-Severin. Punctul de plecare spre Ochiul Beiului şi Cascada Beuşniţa este Sasca Montană. De aici, turistul o ia pe jos şi are ocazia să se bucure de minunăţia sălbatică a cheilor.

Citeşte mai multe despre legendele lacului în săptămânalul AdS Reşiţa!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările