Noi concedieri la Oltchim. Peste 1000 de vâlceni care lucrează în combinat riscă să fie concediaţi în acest an

Noi concedieri la Oltchim. Peste 1000 de vâlceni care lucrează în combinat riscă să fie concediaţi în acest an

Cei 960 de angajaţi disponibilizaţi în 2013 nu si-au primit salariile compensatorii nici pana in prezent. Foto arhiva Adevarul

Peste 1000 de angajaţi ai combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea urmează să fie concediaţi  în următoarele luni. Anunţul a fost făcut astăzi de sindicaliştii din Oltchim, în cadrul unei şedinţe organizată la Prefectura Vâlcea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sindicaliştii din combinat susţin că în planul de reorganizare întocmit de administratorul judiciar de la Oltchim se specifică faptul că suma datorată persoanelor disponibilizate se dublează din acest an. Societatea trebuie să plătească disponibilizaţilor peste 8 milioane de euro, restanţă salarială o va achita, conform planului de reorganizare, abia dupa vanzarea Oltchim SPV. 

„De la 8,6 milioane de euro, suma destinată plăţii salariilor compensatorii se dublează la 17 milioane de euro, ceea ce înseamnă că se vor face alte disponibilizări şi aproximativ 1 300 de oameni îşi vor pierde locurile de muncă după aprobarea planului de reorganizare”, declară Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber Oltchim. 

Măsura ar urma să se aplice din al doilea trimestru al acestui an, după ce planul de reorganizare va fi aprobat de Adunarea Creditorilor. Combinatul Oltchim a intrat în insolvenţă în urmă cu doi ani şi mai are în acest moment 2200 de angajaţi în judeţele Vâlcea şi Argeş. În iunie 2013, pentru reducerea cheltuielilor, conducerea societăţii a mai trimis în şomaj alte 960 de persoane. 
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările