A pierdut lupta pentru viaţă. Un pompier a murit la două săptămâni după ce a fost diagnosticat cu SARS - CoV-2

A pierdut lupta pentru viaţă. Un pompier a murit la două săptămâni după ce a fost diagnosticat cu SARS - CoV-2

Plt şef adjunct Romeo Gheorghe Banu - pompieri în cadrul Gărzii de Intervenţie Brezoi - ISU Vâlcea - răpus de COVID - 19 Foto voceavalcii ro

Luni seara, 26 octombrie, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea a anunţat decesul unuia dintre angajaţi care se îmbolnăvise de COVID - 19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre plt. adj. şef. Romeo Gheorghe Banu, care lucra în cadrul Gărzii de Intervenţie din Brezoi - Vâlcea. Pompierul avea 46 de ani. 

A fost diagnosticat cu noul coronavirus în urmă cu aproximativ două săptămâni, când s-a decis izolarea la domiciliu. Câteva zile mai târziu, starea sa de sănătate s-a înrăutăţit motiv pentru care a fost internat în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. La scurt timp după ce a fost transferat la Unitatea de Primiri Urgenţe, a pierdut lupta pentru viaţă.  
 
Potrivit comandantului ISU Vâlcea, lt.col. Dan Pascaru, pompierul, născut în data de 09.07.1974, lucra ca subofiţer operativ principal la Brezoi, de 14 ani. Se angajase în cadrul  în cadrul Gărzii de Intervenţie Brezoi - Detaşamentul de Pompieri Râmnicu Vâlcea -  ISU Vâlcea, de la 1 septembrie 2006. Aici, a lucrat până la jumătatea lunii octombrie.
 
„A fost confirmat cu COVID - 19, la data de 13 octombrie. În perioada 13 - 26 octombrie a fost emisă decizia de izolare la domiciliu, iar din cauza prezentării unor simptome specifice virusului, începând cu data de 19 octombrie a fost internat în Spitalul Judeţean Vâlcea, Secţia de Boli Infecţioase. În data de 26 octombrie, acesta a fost transferat de la Secţia de Boli Infecţioase la UPU Vâlcea, ca urmare a agravării stării de sănătate,  fiind declarat decesul subofiţerului la ora 20.00”, a explicat şeful pompierilor vâlceni.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările