Vasile Blaga, trimis în judecată de DNA, în dosarul "Bani negri pentru partid"

Vasile Blaga, trimis în judecată de DNA, în dosarul

Vasile Blaga, trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti                 FOTO: Inquam

Senatorul Vasile Blaga a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti, sub control judiciar, pentru acuzaţia de trafic de influenţă, în doasarul numit "Bani negri pentru partid". Anchetatorii au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor într-un dosar separat pe numele altor persoane

Ştiri pe aceeaşi temă

Senatorul Vasile Blaga a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti, sub control judiciar, pentru acuzaţia de trafic de influenţă, în doasarul numit "Bani negri pentru partid". Anchetatorii au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor într-un dosar separat în cazul fostului primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, al omului de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă, dar şi faţă de alte persoane. În acest dosar au calitate de martori nume importante în vechiul PDL, printre care se află Elena Udrea, fostul premier Emil Boc şi Adriean Videanu.

Ancheta în ceea ce-l priveşte pe Vasile Blaga a demarat la finele lunii septembrie, atunci când senatorul  a fost citat la DNA Ploieşti, în calitate de suspect.

Ulterior procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul său şi l-au pus sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, faptă pe care ar fi comis-o în perioada 2011 - 2012, când era secretar general al PDL. În aceeaşi zi, Vasile Blaga anunţa că îşi dă demisia din funcţa de copreşedinte al PNL.

Acesta  este acuzat că a avut un rol important în strângerea de bani negri pentru vechiul PDL, fonduri din care el şi-ar fi păstrat o sumă importantă.

Conform unui comunicat remis presei de DNA, Vasile Blaga a primit 500 de mii de euro de la Gheorghe Ştefan, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ şi alte 200 de mii de euro de la persoane care au rămas deocamdată necunoscute.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: 

"În perioada 2011-2012, în calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horaţiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul inculpatului Ştefan Gheorghe (vicepreşedinte al aceluiaşi partid) asupra unei persoane care a deţinut consecutiv funcţii de conducere la două companii naţionale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno să obţină contracte la cele două companii naţionale.
Suma totală de 700.000 euro a fost primită prin intermediului inculpatului Ştefan Gheorghe, vicepreşedintele respectivei formaţiuni politice (500.000 euro) şi printr-un alt intermediar (200.000 euro)" se precizează în comunicatul DNA

În schimbul banilor, o societate protejată de cei doi lideri PDL ar fi câştigat contracte de achiziţii şi servicii IT cu o companie de stat din domeniul energiei. Între 10 şi 25 la sută din valoarea fiecărui contract astfel încheiat,ajungeau la Vasile Blaga prin intermediul lui Gheorghe Ştefan, spun surse judiciare.

Dosarul senatorului PNL se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările