Un inconştient a fost la un pas să dea foc pădurii de la Comarnic. Au ars trei hectare de jnepeniş

Un inconştient a fost la un pas să dea foc pădurii de la
Comarnic. Au ars trei hectare de jnepeniş

Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu, în apropiere de pădurea Comarnic FOTO ISU

Pompierii prahoveni au acţionat, miercuri noapte, pentru localizarea şi lichidarea a opt incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Ariceştii Rahtivani, Urlaţi, Vălenii de Munte, Drajna, Bălţeşti, Comarnic şi Floreşti (2).

Ştiri pe aceeaşi temă

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 18 ha vegetaţie uscată.

Miercuri seară, în jurul orei 18:02, salvatorii prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la lizera unei păduri situată între cartierul Ghioşeşti şi satul Talea. La sosirea pompierilor la locul intervenţiei incendiul se manifesta violent pe o suprafaţă de aproximativ 3 ha la jnepenişul, vegetaţia uscată şi buturugile din apropierea unei păduri de pin, cu pericol de propagare la aceasta.

 30 de pompieri s-au deplasat pedestru pe o distanţă de aproximativ 2 km pana la locul intervenţiei. In sprijinul salvatorilor au acţionat şi 15 cetăţeni pentru a opri vâlvătaia. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera evenimentul.

 Ieri, în jurul orei 16:50, două echipaje de stingere au fost alertate despre producerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea prahoveană Lapoş. La sosirea echipajului la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la acoperişul anexei pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp. Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie un coş de fum deteriorat. Urmare a incendiului au ars 2 mc de scândură, 2 tone de fân, 500 kg. lemne de foc şi mobilierul aferent.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: