Surse: Plângere penală pe numele procurorilor Adina Florea şi Gheorghe Stan, şefii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

Surse: Plângere
penală pe numele procurorilor Adina Florea şi Gheorghe Stan, şefii Secţiei
pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

Gheorghe Stan şi Adina Florea, şefii Secţiei Speciale pentru investigarea infracţiunilor din justiţie FOTO George Călin

La Parchetul General a fost înregistrată o plângere penale pe numele lui Gheorghe Stan, procurorul şef al Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din justiţie, şi al adjunctului său, procurorul Adina Florea. Cei doi procurori sunt acuzaţi, printre altele, de constituire de grup infracţional organizat şi favorizarea făptuitorului, susţin surse judiciare.

Conform surselor citate, Adina Florea, adjunctul Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din justiţie, este acuzată, în plângerea penală, de represiune nedreaptă, constituire de grup infracţional organizat, inducerea în eroare a organelor judiciare şi favorizarea făptuitorului. Şeful ei, procurorul şef Gheorghe Stan, este acuzat de complicitate la represiune nedreaptă şi constituire de grup infracţional.

Acuzaţiile din plângerea penală depusă la Parchetul General au legătură cu scandalul legat de anchetele Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, care vizează procurori din cadrul Parchetului Anticorupţie - Structura Teritorială Ploieşti, între care procurorul suspendat Lucian Onea, în prezent sub control judiciar, dar şi ofiţeri de poliţie judiciară.

Aceleaşi surse au precizat că în plângerea penală se arată că grupul infracţional organizat ar fi condus de către fostul parlamentar Sebastian Ghiţă, dar şi de fraţii Andreea şi Vlad Cosma, care au cooptat alături de ei ofiţeri de poliţie din Prahova, precum şi procurori, toţi inculpaţi în dosare instrumentate de DNA Ploieşti. Scopul suprem al grupului infracţional organizat, conform sesizării penale, spun sursele amintite, ar fi favorizarea lui Sebastian Ghiţă, inculpat în mai multe dosare de corupţie, dar şi obţinerea unor soluţii favorabile în instanţă în dosarele în care membrii grupului sunt direct interesaţi. Aceştia ar fi aranjat probe (înregistrări audio şi video) pe care le-ar fi prezentat apoi în spaţiul public pentru a denigra activitatea procurorilor anticorupţie care instrumentau dosarele de corupţie ce vizau familia fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma, dar şi pe Sebastian Ghiţă. În urma ieşirii fraţilor Cosma în spaţiul public cu acuzaţii la adresa procurorilor DNA din Ploieşti, o parte dintre procurorii acestei structuri, în frunte cu procurorul şef Lucian Onea, au fost puşi sub acuzare şi au fost luate măsuri preventive asupra lor, fiind puşi sub control judiciar cu interdicţia de a-şi exercita funcţia.

Parchetul General nu a răspuns, până la publicarea acestei ştiri, la cererea trimisă de redacţia ”Adevărul” prin care se solicita, conform legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile publice, informaţia dacă în această cauză a fost începută sau nu urmărirea penală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: