Preşedintele CJ Prahova, despre consilierul care i-a pupat mâna: „A fost emoţionat! Nu a fost chiar aşa cum s-a văzut“

Preşedintele CJ Prahova, despre consilierul care i-a pupat mâna: „A fost emoţionat! Nu a fost chiar aşa cum s-a văzut“

Bănică în timp ce sărută mâna lui Bogdan Toader FOTO ziarulincomod.ro

Consilierul judeţean Alexandru Bănică, PSD-ist cu vechime în Prahova şi fost subprefect al judeţului, i-a pupat miercuri mâna lui Bogdan Toader, imediat după alegerea acestuia în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Toader spune că gestul a fost unul determinat de emoţie şi nu ar trebui să i se atribuie o semnificaţie specială.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un episod parcă rupt din filmele cu mafioţi a scos din anonimat şedinţa de miercuri, 29 iunie, de constituire a noului Consiliul Judeţean din Prahova, de altfel la a treia tentativă de alegere a noului preşedinte al instituţiei, după alegerile locale din 5 iunie.

Întreaga şedinţă a stat, de altfel, sub semnul absurdului, după ce mai mulţi consilieri de la PSD, PMP şi ALDE, care au constituit majoritatea în CJ Prahova, au fost văzuţi în timp ce arătau votul şefilor lor de partid. Într-un final, în urma votului „secret“, Bogdan Toader, primul pe lista depusă de organizaţia social-democrată pentru consilieri judeţeni, a fost ales noul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. Aflarea rezultatului i-a determinat pe consilierii liberali să părăsească sala şi să refuze să se mai întoarcă la şedinţă.

Anunţul că Bogdan Toader (33 de ani), a fost ales preşedinte al PSD Prahova a fost primit cu aplauze de către colegii săi de partid, iar consilierul judeţean Alexandru Bănică, aflat în acel moment în stânga noului preşedinte al CJ, i-a sărutat mâna lui Toader. Fotografia a devenit viral, provocând stupefacţie, iar episodul a fost interpretat ca o scenă demnă de filmul „Naşul“.

„Am fost şi eu surprins!“

„Am fost şi eu surprins de gest, mi-am retras imediat mâna şi l-am luat în braţe. Nu ştiu exact ce a vrut să facă, însă nu a fost chiar aşa cum s-a văzut în filmarea video. Eu cred că a fost foarte emoţionat, şi un pic obosit, iar gestul nu trebuie interpretat în nici un fel, ci luat ca atare“, ne-a spus Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova despre episodul de miercuri.

Gestul l-a tulburat chiar şi pe protagonistul acestuia care, miercuri, după ce fotografiile au ajuns în toată media, se pare că s-a reapucat de fumat după câţiva ani de pauză.

Alexandru Banică a negat, pentru News.ro, că ar fi sărutat mâna mult mai tânărului său coleg, spunând că este vorba despre un „trucaj”. „A fost aşa o… N-am ajuns să-i pup mâna. Aia e o prostie, ce e acolo. Nu i-am pupat nici o mână. A fost un gest aşa, n-a ajuns mâna lui la gura mea. E o prostie. Trucajul se poate face cât ai vrea”, a spus Bănică pentru sursa citată, sublinnind că el „nu pupă nici mâna popii“

Cine sunt protagoniştii episodului

Alexandru Bănică este vechi membru PSD Prahova, iar în trecut a fost subprefect al judeţului şi fost director al Parcului Industrial Plopeni, din subordinea CJ Prahova.

La rândul său, Bogdan Toader (33 de ani), care are jumătate din vârsta lui Bănică, a realizat foarte multe pentru vârsta sa fragedă pentru politică. În septembrie 2015, a devenit preşedinte al PSD Prahova, luând locul lui Mircea Cosma, baronul roşu al Prahovei.

Organizaţia social-democrată a fost condusă din 2000 şi până la începutul lui 2014 de către Mircea Cosma, care s-a autosupendat după începerea urmăririi penale pe numele său, pentru infracţiuni de corupţie. Bogdan Toader i-a luat de miercuri locul lui Cosma şi la şefia Consiliului Judeţean. Cosma a fost şeful CJ Prahova în trei mandate, dintre care ultimele două, până în iunie 2016, consecutive.

În mandatul trecut, Toader a fost vicepreşedinte al CJ Prahova, dar şi înlocuitor al lui Cosma în perioadele în care procurorii DNA i-au interzis acestuia să-şi exercite mandatul de şef al CJ din cauza dosarelor de corupţie.

Bogdan Toader este cunoscut în Prahova ca un apropiat al deputatului Vlad Cosma, fiul lui Mircea Cosma.

În 2012, pe când era preşedinte al organizaţiei de tineret a PSD Prahova, Bogdan Toader a fost numit director la Zoo Ploieşti. La scurt timp după începerea mandatului de manager, singurul cangur pitic de la grădina zoologică a sfârşit tragic, omorât de nişte maidanezi. Alte două decese, ale unor canguri donaţi, într-un interval de numai câteva luni, l-au determinat de Toader să-şi dea demisia.

Pe aceeaşi temă

CJ Prahova, constituit la a treia şedinţă. Liberalii au părăsit sala după ce consilierii PSD, ALDE şi PMP au arătat votul şefilor de partid

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările