UPDATE VIDEO Omul de afaceri Costel Căşuneanu, adus de poliţişti la audieri. „Sunteţi vinovat de ceva?“, „Căcat! De nimic! Chiar nu vă e ruşine?“

UPDATE VIDEO Omul de afaceri Costel Căşuneanu, adus de poliţişti la audieri. „Sunteţi vinovat de ceva?“, „Căcat! De nimic! Chiar nu vă e ruşine?“

Omul de afaceri Costel Căşuneanu, audiat la Ploieşti în calitate de suspect într-un dosar de evaziune fiscală FOTO Adevărul

Omul de afaceri Costel Căşuneanu a fost adus marţi de poliţişti la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, unde urmează să fie audiat într-un dosar de corupţie. La intrare în Parchet, Căşuneanu şi-a vărsat nervii pe ziarişti.

UPDATE ora 15.30 Întrebat dacă ştie pentru ce a fost adus la sediul Parchetului Curţii de Apel Ploieşti şi dacă este vinovat de ceva, Costel Căşuneanu a replicat: "Chiar nu vă e ruşine? Căcat, de nimic (nu sunt vinovat - n.r.). Să vă fie ruşine tuturor, sistemului şi vouă! Voi, ăştia, de la Prahova sunteţi foarte şmecheri".

Căşuneanu l-a certat pe unul dintre poliţiştii care îl flancau la intrare în sediul Parchetului căruia i-a reproşat că îl ţine de mână.

"Stai, nu mă mai ţine de mână, că nu am făcut nimica. Te-ai îmbrăcat şi tu repede cu Poliţia", i-a reproşat omul de afaceri poliţistului care l-a rugat să intre apoi în sediul instituţiei pentru a fi audiat în cauză.

Omul de afaceri ar urma să fie audiat în cauza în care, marţi dimineaţă, au avut loc mai multe percheziţii în Prahova şi Ilfov.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Conform unui comunicat de presă al IJP Prahova, peste 40 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, efectuează 16 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Sibiu şi Ilfov.

Acţiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracţional, specializat în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, persoane fizice şi administratorii unor societăţi comerciale ar fi comis o serie de nereguli, eludând prevederile legale în vigoare, în scopul fraudării bugetului general consolidat al statului prin diminuarea artificială a bazei impozabile.

Astfel, în perioada 2010 – 2016, membrii grupării infracţionale, prin intermediul persoanelor juridice pe care le controlau sau administrau, ar fi comis fapte de evaziune fiscală în domeniul în care societăţile îşi desfăşoară activitatea, respectiv produse energetice şi construcţii.

 

 

Banii obţinuţi în urma activităţii infracţionale fac obiectul unor transferuri succesive prin mai multe conturi bancare ale societăţilor implicate şi ale unor persoane interpuse, acestea din urmă retrăgând în numerar bani pe care, în schimbul unui comision, i-ar fi predau adevăraţilor beneficiari.

Prejudiciul cauzat prin evaziune este de 2.133.549 delei, iar în urma spălării banilor s-a creat un prejudiciu în valoare de 6.152.575 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările