FOTO VIDEO Entuziasm la Ploieşti. Sute de persoane au venit la întâlnirea cu Familia Regală

FOTO VIDEO Entuziasm la Ploieşti. Sute de persoane au venit la întâlnirea cu Familia Regală

Atmosferă entuziastă, pe 1 Decembrie la Ploieşti, la sosirea Trenului Regal. FOTO Dana Mihai

Câteva sute de persoane au venit luni dimineaţă la Gara de Sud din Ploieşti, unde Trenul Regal a făcut un popas în călătoria simbolică de Ziua Naţională, de la Sinaia la Bucureşti. Atmosfera creată pe peronul gării a fost una entuziastă şi festivă

Ştiri pe aceeaşi temă

Câteva sute de ploieşteni au marcat Ziua Naţională într-un mod inedit, aducând un omagiu Familiei Regale, la Gara de Sud din oraş. Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare şi Principele Radu, însoţiţi de Principesa Maria, Principele Nicolae şi Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana a României, împreună cu soţul acesteia, au pornit luni dimineaţă din Sinaia, în Trenul Regal, primul popas al călătoriei fiind la Ploieşti.

La 10.19, trenul comandat de Regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia, şi-a făcut intrarea în gară, într-o atmosferă entuziastă creată de câteva sute de ploieşteni, printre care şi foarte mulţi copii care au agitat steguleţe şi au privit cu multă curiozitate ceremoniile din gară.

Membrii Familiei Regale au fost întâmpinaţi cu flori, pâine şi sare şi au ascultat Imnul Naţional, apoi au salutat persoanele venite să-i întâmpine. Ploieştenii au strigat “Trăiască Regele!” şi “Regele Mihai!”, iar unii dintre eu au obţinut şi autografe de la Principesa Margareta şi Principele Radu. Copleşiţi de atmosfera din gară, membrii Familiei Regale şi-au luat la revedere de la ploieşteni şi de la geamurile trenului.   

La ora 10.38, personalul trenului, îmbrăcat în uniformă de epocă, a dat din nou startul călătoriei.

Povestea întâmpinării suveranilor României la Ploieşti este una interesantă şi are o istorie de cinci decenii (1872-1930), interval în care trenul a fost mijlocul favorit de deplasare al familiei regale prin ţară. 

 
Foto

Existau trei tipuri de ceremonialuri de întâmpinare a trenului regal: ceremonialul extraordinar, atunci când erau prezenţi alţi şefi de state (ţarul Alexandru al II-lea- 1877, împăratul Franz Joseph-1896), ceremonialurile ocazionate de vizitele familiei regale la diferite obiective din oraş (spre exemplu inaugurarea monumentului eroilor din războiul de independenţă în 1897), ceremonialurile obişnuite ale trecerii familiei regale prin gara oraşului, în drum spre alte destinaţii, acestea din urmă fiind şi cele mai dese, cu o frecvenţă cel puţin lunară. 

Trenul Regal, livrat României după moartea lui Ferdinand cel Loial, în anul 1928, opreşte anul acesta în Ploieşti, Focşani, Râmnicu-Sărat şi Buzău, într-o călătorie simbolică de la Sinaia la Bucureşti, un omagiu adus Întemeietorilor României Mari, Regele Ferdinand I şi Regina Maria.

Vă mai recomandăm

Ziua Naţională, sărbătorită cu muzică, teatru, mere coapte şi vin fiert, la Sinaia

Weekend cu bunătăţi şi daruri la târgul de 1 Decembrie şi Sfântul Andrei de la Sinaia

Trenul Regal a făcut un popas pe 1 Decembrie în Gara Sud din Ploiești. FOTOGRAFII Dana Mihai

Imagini din aceeasi galerie
 • Trenul Regal a făcut un popas pe 1 Decembrie în Gara Sud din Ploiești. FOTOGRAFII Dana Mihai
 • Câteva sute de persoane au întâmpinat Familia Regală
 • Principesa Margareta și Principele Radu
 • Oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și sare
 • Principesa Maria și Principele Nicolae au fost luni în Trenul Regal
 • Familia Regală a fost întâmpinată cu covorul roșu
 • Membrii Familie Regale au salutat ploieștenii veniți la întâlnire
 • Câteva sute de ploieșteni au creat o atmosferă entuziastă în gară
 • Principele Nicolae
 • Ultimul salut al Familie Regale, de la geamul trenului
 • Familia Regală a oferit autografe ploieștenilor
 • Atmosferă de sărbătoare de Ziua Națională la Ploiești
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările