Deputaţii vor decide abia săptămâna viitoare dacă sunt de acord cu arestarea preventivă a lui Vlad Cosma

Deputaţii vor decide abia săptămâna viitoare dacă sunt de acord cu arestarea preventivă a lui Vlad Cosma

Deputaţii vor decide cel mai târziu pe 20 februarie dacă încuviinţează cererea de arestare preventivă a lui Vlad Cosma. FOTO Facebook

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a sesizat, miercuri, Comisia juridică cu cererea Ministerului Justiţiei privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma, comisia urmând să facă raport în 3 zile, dacă nu se solicită date suplimentare, apoi, plenul se pronunţă în 5 zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Secretarul Camerei Niculae Mircovici a făcut această precizare, după şedinţa conducerii Camerei, arătând că odată cu solicitarea Ministerului Justiţiei au venit şi două volume de material probator de 420 de pagini, scrie agenţia Mediafax.

“S-a repartizat cererea Comisiei juridice care are termen 3 zile pentru a se pronunţa în situaţia în care avocatul sau deputatul sau altcineva nu solicită aducerea unor probe suplimentare sau nu există cerere de probe suplimentare din partea Ministerului Justiţiei sau Parchetului, situaţie în care termenul de 3 zile pentru întocmirea raportului curge după primirea acestor documente”, a afirmat Mircovici.

El a adăugat că, în termen de 5 zile de la elaborarea raportului Comisiei juridice, plenul Camerei trebuie să se pronunţe prin vot asupra cererii Ministerului Justiţiei.

Mircovici a spus că, în total, dacă nu vor fi solicitate probe suplimentare, Camera Deputaţilor ar putea da un vot pe această temă până pe 20 februarie.

El a mai spus că nu se pune problema tragerii de timp, dar că votul din comisie nu este formal, ci “un vot de conştiinţă, un vot de jurişti, un vot secret” şi “este normal ca oamenii să aibă toate elementele necesare”, mai scrie sursa citată.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Tiberiu Niţu, a transmis, marţi, ministrului Justiţiei referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) referatul referitor la deputatul Vlad Cosma, pentru a cere încuviinţarea arestării preventive a acestuia.

Pe aceeaşi temă

Preşedintele CJ Prahova, reţinut pentru trafic de influenţă. Procurorii au cerut şi arestarea preventivă a fiului său, deputatul Vlad Cosma

DNA a cerut arestarea preventivă a deputatului Vlad Cosma, acuzat de trafic de influenţă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările