Cum arată Uglyboy, cel mai tatuat român în viaţă. Artista care a realizat lucrarea: „Joker a vrut, joker l-am făcut!“

Cum arată Uglyboy, cel mai tatuat român în viaţă. Artista care a realizat lucrarea: „Joker
a vrut, joker l-am făcut!“

Uglyboy în timpul procedurii de acoperire a feţei cu un tatuaj realizat de Bianca Iosif

Bianca Iosif (26 de ani) este artistul tatuator din România care a acceptat să finalizeze desenul pentru Cristian Moraru, considerat cel mai tatuat român în viaţă. Uglyboy, aşa cum este cunoscut de public, şi-a dorit să-şi acopere cu tatuaj inclusiv faţa, singurul loc de pe corp unde pielea nu intrase în contact cu acele de tatuaj.

A fost însă refuzat categoric de toţi artiştii tatuatori cărora le-a cerut să-i transforme chipul.

Bianca Iosif, de fel din Sinaia, i-a dat însă o şansă. A fost curioasă să vadă ce se ascunde de fapt în spatele unei asemena dorinţe excentrice. Deşi extrem de tânără, Bianca a realizat că un tatuaj pe faţă implică schimbări radicale în viaţa unui om. A stat de vorbă cu el luni la rând până s-a convins că nu este doar un moft de moment al clientului, ci o dorinţă asumată cu tot cu consecinţele ce aveau să vină.

Uglyboy nu-şi dorea un tatuaj banal, estetic, ci unul complex care implica inclusiv pigmentarea definitivă a pleoapelor, a obrajilor şi a buzelor.

”Şi-a dorit să devină joker şi joker l-am făcut. A fost cel mai complicat tatuaj făcut de mine, nu neapărat datorită complexităţii desenului, ci în primul rând pentru că am bătut la ochi şi pe buze, zone extrem de dificile. Înainte să accept am stat mult de vorbă cu el, cam trei luni. Trebuia să mă asigur eu în primul rând că omul ştie ce vrea, dacă este sigur, dacă ştie în ce se bagă, cum o să-l vadă cunoscuţii, cum o să se uite la el lumea în metrou. Şi-a asumat până la capăt. El era oricum tatuat pe tot corpul, doar faţa rămăsese liberă. A zis că vrea să meargă complet până la capăt cu transformarea”, a declarat, pentru ”Adevărul”, Bianca Iosif.

Uglyboy, FOTO Facebook

Pentru că schimbarea de look a fost totală, Cristian fiind de nerecunoscut după ce pleoapele au fost pigmentate cu negru, iar gura, tranformată într-o cicatrice roşu aprins care acoperea jumătate din fiecare obraz, au apărut deîndată şi consecinţele nu neapărat plăcute. ”A fost nevoie să-şi schimbe buletinul, paşaportul, pentru că nu mai arăta ca înainte, pur şi simplu nu mai era aceeaşi persoană”, explică Bianca.

Cristian şi-a întâlnit noua înfăţişare abia la finalul procedurii de tatuare, deşi avea posibilitatea să urmărească toate etapele într-o oglindă. ”A fost foarte încântat, chiar m-a îmbrăţişat, dar reacţiile venite din partea celorlalţi au fost foarte negative. De mine s-a luat în primul rând, pentru ceea ce i-am făcut omului, de parcă l-am ţinut cu forţa. La noi încă lumea este foarte închisă la minte când vine vorba despre aşa ceva. Nu ştiu cum se va descurca el în România, românii nu sunt pregătiţi pentru aşa ceva”, spune Bianca.

Uglyboy în timpul procedurii de tatuare a feţei FOTO Facebook/BiancaIosifTattoo

Deşi abia a împlinit doar 26 de ani, Bianca are experienţă de şase ani în arta tatuării. A urmat un curs unde a învăţat bazele acestei arte, dar recunoaşte că meserie a furat-o de la artişti pe lângă care a stat aproape doi ani ca şi ucenic. Primul ei client a fost chiar ea pentru că nimeni nu ar fi acceptat să se lase pe mâna unui începător.

Bianca Iosif FOTO Facebook/BiancaIosifTattoo

”Aşa facem toţi. Noi suntem primii noştri clienţi, apoi urmează prietenii şi rudele”. La bază este asistent medical, iar cursurile în domeniu au ajutat-o să înţeleagă ceea ce nu mulţi artişti tatuatori acceptă: tatuajul este o rană, iar riscul unor infecţii este mare mai ales în saloanele unde nu sunt respecate regulile de igienă. Acesta este unul dintre motivele pentru care Bianca a decis să tatueze clientul acasă la el, în mediul în care el trăieşte., atunci când este posibil, evident. 

Bianca în timpul unui proiect FOTO Facebook/BiancaIosifTattoo

 ”Riscurile sunt mult mai mici. La el acasă, clientul este obişnuit cu acel mediu, el trăieşte cu bacteriile din casa lui, cu tot ceea ce reprezintă mediul acela. În plus, după ce termini, el nu pleacă afară, nu intră în contact imediat cu un mediu murdar. Este mult mai safe aşa. Pentru client, nu şi pentru mine”, spune Bianca Iosif. Clienţii pentru care acceptă să meargă la domiciliul lor sunt de regulă prieteni şi cunoştinţe în care are încredere.

Tatuajul poate acoperi cu succes o cicatrice care nu poate dispărea cu un tratament cosmetic FOTO Bianca Iosif

Important pentru un artist tatuator este să stea de vorbă cu clientul înainte să scoată acul din trusă. Omul care vine pentru prima dată într-un salon trebuie să conşitentizeze că un tatuaj nu este un desen care dispare la primul duş, ci este o amprentă, o etichetă care rămâne pe viaţă. De aceea alegerea desenului este esenţială. ”Degeaba îţi doreşti un model pe care l-ai văzut la cineva dacă pentru tine nu reprezintă nimic. Există riscul real ca peste doi, trei ani să te plictiseşti de el şi să te întrebi de ce l-a făcut. Şi eu am tatuaje, iar modelele alese simbolizează ceva doar pentru mine, nu şi pentru tine. Am un aparat de tatuat, o paletă de pictură, nişte pensule tatuate pe ambele mâini şi mai urmează”, explică Bianca.

Acest ”mai urmează” este general valabil pentru pasinoaţii de tatuaje spune tânăra. În şase ani a realizat că nimeni nu se poate opri la un singur tatuaj, deşi, la început toată lumea îşi doreşte un desen mic şi discret. ”Nu mi s-a întâmplat până acum ca un client să nu revină în salon şi pentru al doilea tatuaj. Este ca un drog, credeţi-mă. Odată ce ţi-au făcut un tatuaj, va mai urma unul”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările