Cadavrul unui pacient care a murit în Spitalul Judeţean Ploieşti a fost furat de sub nasul medicilor

Cadavrul unui pacient care a murit în Spitalul Judeţean
Ploieşti a fost furat de sub nasul medicilor

Cadavrul unui pacient din Spitalul Judeţean Ploieşti, furat de rudele acestuia   FOTO:Diana Frîncu

Caz şocant la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, acolo unde cadavrul unui pacient de 66 de ani, care a decedat la secţia de Anestestezie Terapie Intensivă, a fost furat, chiar de sub nasul medicilor de gardă, de către rudele acestuia. Gestul a fost explicat prin faptul că familia celui decedat nu a fost de acord cu autopsierea cadavrului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul din Ploieşti, bolnav cronic, dependent de dializă şi diabetic, a fost internat la secţia de nefrologie în data de 23 ianuarie. Aici starea pacientului s-a agravat, iar pe 30 ianuarie a fost transferat la secţia ATI, unde a şi decedat trei zile mai târziu, în urma unui stop cardio-respirator. Rudele, care în acea seară se aflau în vizită la spital, au fost informate de îndată, doar că au refuzat să respecte regulile spitalului şi să vină să ridice cadavrul a doua zi.

Florin Puşcariu, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a declarat că trupul neînsufleţit al bărbatului a fost furat de aparţinători chiar de pe holurile unităţii medicale, după ce au creat mai întâi o diversiune. Unii au agresat persoanlul de gardă, iar alţii au furat cadavrul din secţia ATI pe care l-au transportat cu ajutorul unei tărgi până la maşina personală, care era parcată în curtea interioară a Spitalului Judeţean.

În momentul în care au sesizat lipsa pacientului, medicii de gardă au solicitat ajutorul Poliţiei şi al societăţii care asigură paza unităţii medicale. În cauză  a fost deschis un dosar penal, cinci persoane, rudele bărbatului mort, fiind acuzate de profanare de cadavre. Decedatul nu a fost nici măcar acum înmormântat, pentru că procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti a dispus ridicarea cadavrului de la domiciliul acestuia şi transportarea la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, conform legii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările