Încă un tramvai a deraiat la Ploieşti. Liniile au devenit pericol public

Încă un tramvai a deraiat la Ploieşti. Liniile au devenit pericol public

Tramvaiul a deraiat pe strada Democraţiei. FOTO Marius Iordache/Facebook/transploiesti.forum

Un tramvai de pe traseul 101 a deraiat duminică seară, în acelaşi loc în care, în urmă cu aproximativ o săptămână, o altă garnitură a sărit de pe şine. Şinele degradate şi foarte uzate au devenit pericol public pentru ploieşteni

Ştiri pe aceeaşi temă

Un ploieştean a surprins duminică seară, pe strada Democraţiei, un instantaneu cu un alt tramvai care a deraiat de pe şine, iar fotografia a ajuns în spaţiul public prin intermediul lui Cătălin Constantin, administratorului forumului TransPloiesti, un site în care se regăsesc foarte multe informaţii legate de transportul public din Ploiesti.

Potrivit postării, este vorba despre tramvaiul #072, care a sărit de şine exact în acelaşi loc cu garnitura deraiată saptămâna trecută, #090.

Din păcate, episodul vine să confirme, încă o dată, pericolul pe care îl reprezintă şinele de tramvai din Ploieşti, care nu mai au nici un fel de stabilitate după ce asfaltul s-a măcinat până la pământ şi plasele metalice, pe ambele trasee ale tramvaiului din Ploieşti, 101 şi 102.

Paradoxal, nici autorităţile locale nu mai pot face nici o reparaţie sau intervenţie din bani publici la calea de rulare a celor două tramvaie din oraş pentru că există, în acelaşi scop, un proiect pe fonduri europene, care este în întârziere din cauza procedurilor de achiziţie.

Singura soluţie pentru siguranţa călătorilor, cel puţin până în octombrie când a fost avansat cel mai optimist termen pentru demararea proiectului de reabilitare, este înlocuirea tramvaielor cu autobuze.

Mai puteţi citi

FOTO Cratere pe liniile de tramvai din Ploieşti. Plasa metalică şi pământul au biruit asfaltul, iar birocraţia blochează reparaţiile

Bilete pentru transportul în comun, cumpărate prin SMS la Ploieşti. Controlorii vor fi dotaţi cu telefoane cu sistem android

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările