VIDEO Un stareţ îi ameninţă pe enoriaşi că le scoate dinţii şi-i trimite în iad. Discurs rostit în biserică: „Mergeţi în pădure şi puneţi-vă ştreangul!“

VIDEO Un stareţ îi ameninţă pe enoriaşi că le scoate dinţii şi-i trimite în iad. Discurs rostit în biserică: „Mergeţi în pădure şi puneţi-vă ştreangul!“

Stareţul Ioasaf a intrat de mai multe ori în confloct cu enoriaşii după ce i-a umilit şi afurisit în fel şi chip.

Ioan Boiciuc, controversatul stareţ al Mânăstirii Cotmeana din Judeţul Argeş, reclamat de-a lungul timpului pentru mai multe fapte similare, a fost filmat recent în biserică în timp ce-şi ameninţa enoriaşii cu bătaia. Mai mult, i-a trimis să se spânzure.


S-a întâmplat chiar la o slujbă religioasă, când credincioşii veniţi la rugăciune s-au trezit amenininţaţi de stareţul Ioasaf, sub numele de cleric, deranjat de foiala şi murmurul adunării.
 
"Vă dau şi peste bot şi vă scot dinţii!"
 
Redăm, mai jos, o parte din predica halucinantă a părintelui.
 
„(...) dobitoci. Mergeţi, fraţilor, în pădure şi puneţi-vă ştreangul şi la revedere, că vă aşteaptă Iadul, oricum! Deci, la Cotmeana nu se vorbeşte în biserică! Fiţi atenţi că vă dau şi peste bot şi vă scot dinţii. Şi reclamaţi-mă, că de ăla mi-e frică! În rest, nu mă interesează de nimeni”, le-a strigat stareţul enoriaşilor.
 
"C...- m-aş pe capul lui!"
 
În aceeaşi înregistrare video se aude cum stareţul trece la politică şi îşi varsă năduful pe primul om din stat, folosind la adresa preşedintelui cuvinte obscene.
 
„De-acum îmi convine: la Iohannis p..s.  C...- m-aş pe capul lui! Da? Jucaţi-vă cu mine! N-aveţi un preot de Doamne-ajută! Toţi sunt nişte nenorociţi! Foarte rar se găseşte unul de Doamne-ajută. Băgaţi-vă minţile în cap! Nu vă place ce vă învăţ, vă rog să nu veniţi aici! Eu ştiu să slujesc şi singur”, a mai cuvântat părintele.

Stareţul Ioasaf de la Cotmeana, ocărându-i pe enoriaşi
 

Amintim că stareţul Ioasaf a intrat de mai multe ori în conflict cu enoriaşii după ce i-a umilit şi afurisit în fel şi chip.
 
În urmă cu trei ani, spre exemplu, Ioan Boiciuc a fost cercetat pentru cinci infracţiuni de purtare abuzivă în sensul întrebuinţării de expresii jignitoare, respectiv patru infracţiuni de purtare abuzivă în sensul ameninţării, lovirii sau altor violenţe. Totul după ce Poliţia a fost chemată pentru a aplana un conflict între stareţ şi o familie din Curtea de Argeş, după nişte acatiste date de enoriaşi ca fiul lor să nu se nască cu o malformaţie pe care unii membrii ai familiei o avuseseră. Totuşi, Judecătoria Piteşti a hotărât încetarea procesului penal împotriva inculpatului Ioan Boiciuc, "ca urmare a împăcării părţilor”.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările