Cum se prepară prăjitura cu pere şi scorţişoară

Cum se prepară prăjitura cu pere şi scorţişoară

Prăjitura cu pere se prepară în aproximativ o oră FOTO: kaufland.ro

Dacă doriţi să pregătiţi un desert uşor şi care să fie şi pe placul celor mici, atunci prăjitura cu pere şi scorţişoară este o variantă delicioasă şi deopotrivă inedită. Cum se prepară această reţetă, aflaţi din materialul următor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai întâi, iată care sunt ingredientele de care aveţi nevoie pentru a pregăti prăjitura: 100 grame făină, 50 grame zahăr, 30 grame pesmet, 5 grame scorţişoară, 5 pere mari, o linguriţă praf de copt, 7-8 picături de esenţă de rom şi 3 ouă. Mai aveţi nevoie pentru decor de 20-30 grame zahăr pudră.

Primul pas este acela de a decoji cele cinci pere. Trei dintre pere se rad pe o răzătoare mare, după care se presară cu pesmet. În cazul celorlalte două pere, acestea se taie felii şi se îndepărtează cotorul la fiecare.

Se freacă după aceea gălbenuşurile de la cele trei ouă cu zahărul şi esenţa de rom. Următorul pas este de a adăuga albuşurile bătute spumă. Se pun perele rase, făina, scorţişoara şi praful de copt şi se omogenizează uşor.

Forma în care veţi pune la copt prăjitura cu pere se unge cu unt şi se tapetează cu pesmet. Se toarnă apoi jumătate din compoziţie, peste care se pun feliile de pere. Peste felii se toarnă apoi restul compoziţiei. Prăjitura cu pere se coace timp de cel puţin trei sferturi de oră la foc moderat. Prăjitura se ţine până când trece testul scobitorii. După ce prăjitura este gata o ornaţi cu zahăr pudră.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: