Beneficiile apei de ploaie. De ce ajută la economisirea detergenţilor

Beneficiile apei de ploaie. De ce ajută la economisirea detergenţilor

Deoarece este lipsită de calcar, apa de ploaie este mult mai sănătoasă pentru organism FOTO:hyperflash.ro

Apa de ploaie are foarte multe proprietăţi, fiind benefică atât pentru sănătate, cât şi pentru gătit ori spălatul vaselor. Aflaţi din materialul de mai jos care sunt cele mai importante beneficii ale apei de ploaie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avand un pH neutru, apa de ploaie este foarte bună pentru plante, dar şi pentru păr. Faptul ca este lipsită de săruri minerale şi poate fi ţinută la o temperatură de 5-10 grade, face ca apa de ploaie să nu dezvolte microogranisme. Apa de ploaie este foarte bună pentru păr şi pentru sănătate. Datorită numeroaselor sale proprietăţi, aceasta întăreşte firul de păr şi ajută implicit la economisirea şamponului şi a produselor pentru păr.

Deoarece este lipsită de calcar, apa de ploaie este mult mai sănătoasă pentru organism, este perfectă pentru băut şi pentru gătit.

Apa de ploaie poate fi uşor folosită şi pentru spălatul vaselor şi în băi pentru duşuri şi toalete şi este foarte bună pentru udarea plantelor de apartament sau a legumelor din grădini.

Datorită purităţii apei de ploaie, aceasta poate fi utilizată fără probleme în casă, instalaţiile nu vor avea de suferit, ba chiar mai mult, ajută la economisirea detergenţilor datorită lipsei calcarului, deoarece cei mai mulţi detergenţi conţin substanţe pentru dedurizare, lucru ce nu este necesar în cazul apei de ploaie.

În caz că dorim să colectăm această apă, este necesară folosirea unor recipiente sterile pentru a nu pierde din proprietăţi. Cu ajutorul jgheaburilor şi al unor recipiente speciale, apa de ploaie poate fi colectată şi folosită fără probleme. Aceasta trebuie păstrată la temperaturi de maximum 10 grade, într-un loc fără lumină.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările