Urşii în Argeş, de două ori mai mulţi faţă de cât ar trebui. Prefect: „Să nu aştepte să se întâmple nenorociri“

Urşii în Argeş, de două ori mai mulţi faţă de cât ar trebui. Prefect: „Să nu aştepte să se întâmple nenorociri“

Ursi. în drum, la Arefu -  Argeş Foto  IJJ Arges

Cu 800 de exemplare libere în pădurile din Argeş, numărul urşilor este, la nivel de judeţ, dublu faţă de efectivul optim. Prefectul de Argeş a punctat miercuri, 29 iunie, câteva îngrijorări legate de cifrele alarmante.

Ştiri pe aceeaşi temă

Problema a fost ridicată în şedinţa Colegiul Prefectural Argeş de miercuri, 29 iunie.
 
„Aş vrea ca instituţiile care au atribuţii şi în acest sens să nu aştepte să se întâmple nenorociri. În judeţul Argeş, la acest moment, numărul urşilor este dublu faţă de optim. Specialiştii Gărzii Forestiere spun că sunt 800 de exemplare în condiţiile în care un număr optim ar fi de 400 de urşi", a precizat prefectul de Argeş, Radu Perianu.

Să ceară sprijin primăriilor" 

Vorbim despre o specie protejată pentru care Ministerul Mediului poate aproba recoltarea dacă animalul a ajuns în intravilan şi a produs pagube sau a pus în pericol vieţile oamenilor. 
 
„Voi fi foarte atent la aceste probleme şi le transmit argeşenilor din zonele în care apar animale sălbatice în gospodării sau în apropierea lor, să ceară sprijin primăriilor pentru că prin intermediul lor se întrunesc comisiile care soluţionează problema, dar şi structurilor de ordine publică", a mai spus prefectul.
 
În ultimii ani, numărul cazurilor în care urşii au dat iama în gospodăriile din nordul judeţului s-au înmulţit şi, din păcate, au existat inclusiv victime omeneşti. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 


   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările