Supa răcoritoare pentru zilele toride de vară. Secretele dezvăluite de un chef bucătar pentru un produs reuşit

Supa răcoritoare pentru zilele toride de vară. Secretele dezvăluite de un chef bucătar pentru un produs reuşit

Supa cremă de roşii cu iaurt, idee de prezentare FOTO: Chef Giovanni

În perioadele călduroase din sezonul estival, o supă cremă de roşii servită rece poate fi o ideea bună de revigorare a organismului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ionuţ Popa sau Chef Giovanni, cum este cunoscut mai ales după participarea la o emisiune-concurs cu profil culinar (Chefi la cuţite - Antena 1), recomandă pentru zilele toride de vară un preparat culinar răcoros şi uşor de pregătit.
 
Supa cremă de roşii cu iaurt este o combinaţie de arome şi de ingrediente din bucătăria mediteraneană fusion, un stil de gătit pe care Chef Giovanni l-a aprofundat în Italia.  
 
„Pentru un astfel de preparat trebuie cele mai coapte roşii. Din două kilograme de roşii rezulată 6 porţii de supă. După ce opărim roşiile, le punem în apă cu gheaţă să se răcească. Se dă astfel mai uşor pieliţa jos şi se scot seminţele. Folosim doar pulpa roşiilor“, spune Chef Giovanni. 
 
Ulterior, se taie mai mare ceapă roşie, ţelină (sau apio), morcov şi usturoi, care se călesc şi se sting cu vin. 
 
„Peste această compoziţie mai adaug jumătate din compoziţia de roşii şi le las la fiert bine minim două ore, sau două ore jumătate, până scade compoziţia şi devine cremoasă. Se lasă aşa de mult la fiert pentru a pierde aciditatea. Ştiu că unii pun zahăr pentru a scăpa de aciditatea din roşii, dar eu prefer să scot aciditatea prin fierbere“, este sfatul lui Chef Giovanni. 
 
Totul se trece apoi prin blender, şi se mai adaugă busuioc proaspăt, sare şi pipier după gust şi puţin oregano uscat. 
 
„Abia după blendare adaug ulei. Nu pun înainte uleiul pentru că, prin emulsionare, compoziţia se albeşte“, este un alt secret culinar al lui Chef Giovanni. 
 
Supa se serveşte rece, iar în farfurie, spre deosebire de preparatul clasic, se poate adăuga o felie de pâine prăjită şi peste ea, iaurt
 
„Eu îmi prepar astfel iaurtul: folosesc iaurt grecesc şi îl aromatizez cu busuioc proaspăt, tocat mărunt şi cu puţin ulei. Ca să se pătrundă bine aromele, eu prepar crema de iaurt cu o zi înainte de a face supa de roşii. Iaurtul aromatizat şi supa rece dau un preparat răcoritor“, mai spune specialistul.   
 
O astfel de supă cremă de roşii poate fi, de asemenea, folosită şi ca bază pentru paste, fasole, ori pentru altfel de preparate. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: