Incendiu catastrofal, risc major asumat de pompieri. „Bombe“ scoase la timp din flăcări

Incendiu catastrofal, risc major asumat de pompieri. „Bombe“ scoase la timp din flăcări

Dezasterul a fost provocat de un aragaz FOTO ISU Neamţ

Pompierii şi-au asumat un risc major, scoţând la timp câteva „bombe“ dintr-o locuinţă care a ars în totalitate, într-un incendiu catastrofal

Un puternic incendiu, care a izbucnit în după amiaza zilei de ieri, 12 iulie 2021, a mistuit o casă din temelii, trei persoane având nevoie de îngrijiri medicale, două din cauza arsurilor suferite, iar una pentru că a avut un atac de panică la vederea dezastrului care-i făcea scrum agoniseala de-o viaţă. Nedoritul eveniment a avut loc în localitatea Podoleni, judeţul Neamţ. 
 
Ajutor s-a cerut la numărul 112, apelul fiind înregistrat în jurul orei 14:30. Pentru lichidarea incendiului au intervenit militarii din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ, cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, forţele profesioniste fiind sprijinite de voluntarii din cadrul serviciului local, cu autospeciala din dotare. 
 
Incendiul se manifesta generalizat la o locuinţă cu posibilitatea propagării la anexele gospodăreşti şi la o casă din apropiere. Din interiorul imobilului cuprins de flăcării militarii au scos la timp şase butelii. Proprietara locuinţei, în vârstă de 60 de ani, a suferit arsuri pe mâini şi pe faţă, iar soţul acesteia, de aceeaşi etate, a avut un atac de panică. 
 
Ambele victime au primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, după care au fost transportate la Unitatea Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Tot acolo a ajuns şi un bărbat de 41 de ani, care prezenta arsuri pe membrele superioare şi pe faţă. fiind vorba despre un consătean al proprietarilor casei afectate de incendiu, care a încercat să-i ajute. 
 
Până la finele intervenţiei a ars în întregime locuinţa cu suprafaţa de aproximativ 200 de metri pătraţi şi bunurile aflate în interior. După stingerea flăcărilor, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava Neamţ au stabilit şi de la ce a pornit nenorocirea. „Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza aparatului de gătit (aragaz) lăsat nesupravegheat“, conform unui comunicat ISU.
 
Cu o zi înainte, pomperii au fost solicitaţi să se deplaseze tot la Podoleni. Flăcările cuprinseserâă acoperişul unei case, cu posibilitatea propagării la anexe. Şi în aces caz pagubele au fost considerabile, arzînd acoperişul pe o suprafaţă de 120 mp. Cauza de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind coşul de fum neprotejat faţă de materialele combustibile. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările