De Halloween, o petrecere cu mămici în prim-plan. Ce inedită iniţiativă au avut FOTO

De Halloween, o petrecere cu mămici în prim-plan. Ce inedită iniţiativă au avut FOTO

Petrecerea pentru copii a fost pusă la cale în faţa blocului. FOTO Şririneamt.ro

Câteva mămici, deoarece în cadru organizat nu se putea pune la cale o petrecere de Halloween, au organizat una inedită pentru copiii aflaţi în vacanţă

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pentru că toamna aceasta, restricţiile impuse de criza sanitară în contextul creat de epidemia de coronavirs au interzis organizarea unor evenimente prilejuite de diverse ocazii, nunţi, botezuri sau zile de naştere, nici sărbătoarea de Halloween 2021 nu a fost una care să se ridice la nivelul altora. 
 
Cu ani în urmă, sărbătoarea suscita interes maxim, mai ales prin cluburi sau alte locaţii pregătirile începând cu multe luni în urmă, rezervările şi costumaţiile specifice fiind din timp pregătite. 
 
Astfel de petreceri erau puse la cale pentru adulţi, dar şi pentru cei mici, mai ales că acestora din urmă le dădeau prilejul să întruchipeze diverse personaje celebre din desene animate sau din tot aşa de celebre poveşti. 
 
Pentru ca Halloween-ul să nu treacă „neobservat“, şi pentru că tot este vacanţă, una fortuită, care-i adusă elevilor de
pandemia de Covid 19, câteva mămici din Piatra Neamţ, s-au gândit să le facă o surpriză fiilor şi fiicelor, dar şi celorlalţi copii dintr-un bloc. 
 
Aşa se face că pe un spaţiu verde şi pe o bancă din faţa imobilului a fost creat un cadru în ton cu sărbătoarea. „Profitând de vacanţă şi de Halloween, cinci mămici din cartierul Mărăţei (Piatra Neamţ) au pregătit, în faţa blocului, o surpriză pentru copiii lor. Astfel, costumaţi aşa cum se cuvine, cei mici au
fost întâmpinaţi, pe banca din faţa blocului, cu dulciuri, băuturi, jucării, baloane dar şi nelipsiţii dovlecei ciopliţi, specifici sărbătorii“, scrie Ştiri-Neamţ.ro. 
 
 
După cum se ştie, Halloween este o sărbătoare de origine celtică şi s-a răspândint în secolul al XIX-lea
prin intermediul imigranţilor irlandezi din SUA. Este celebrată în noaptea de 31 octombrie, deşi în unele ţări data variază. În Suedia este în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din engleză, de la expresia „All Hallows' Even“, sărbătoarea creştină a tuturor sfinţilor. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările