Primul heliport din ţară construit pe clădirea unei unităţi medicale, autorizat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română

Primul heliport din ţară construit pe clădirea unei unităţi medicale, autorizat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română

Heliportul din Oradea a fost autorizat

Primul heliport din ţară construit pe clădirea unei unităţi medicale, respectiv Spitalul Judeţean din Oradea, a fost autorizat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Ştiri pe aceeaşi temă

Certificatul care atestă faptul că heliportul îndeplineşte cerinţele de autorizare prevăzute de legislaţia aeronautică a fost emis în data de 20 martie 2017.  Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă a solicitat demararea procedurilor de autorizare a heliportului în toamna anului 2015, când s-au încheiat lucrările de amenajare a acestuia. Locul de aterizare/decolare pentru elicopterele medicale se află pe corpul B al unităţii medicale de pe strada Gheorghe Doja, suprafaţa ocupată fiind de 625 mp. 

Heliportul va funcţiona atât ziua cât şi noaptea şi este amplasat astfel încât pacientul să ajungă în cel mai scurt timp în sala de terapie intensivă, el fiind astfel cel mai rapid mijloc de transport pentru pacienţi, la momentul actual”, a declarat managerul Gheorghe Carp la momentul inaugurării. 

Amenajarea heliportului a durat trei ani şi a costat un milion de lei, bani proveniţi din donaţii, din bugetul spitalului şi de la Ministerul Sănătăţii. 

Heliportul va fi deservit exclusiv de elicopterele destinate urgenţelor medicale, care au capacitatea şi tonajul adecvate - elicopterele MAI, cele ale SMURD şi o parte din elicopterele Forţelor Aeriene Române. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările