Recenzorii bihoreni nu sunt leneși, ci se tem că nu vor fi plătiți dacă termină înainte de termen

Recenzorii bihoreni nu sunt leneși, ci se tem că nu vor fi plătiți dacă termină înainte de termen

Ultima zi de recensământ este luni, 31 octombrie

Primarii din Paleu, Nucet, Bunteşti, Curăţele, Oşorhei, Ţeţchea, Vadu Crişului şi Vaşcău, localități bihorene „codașe" în privința persoanelor recenzate, s-au întâlnit vineri cu prefectul Gavrilă Ghilea, care le-a solicitat ca procesul de recenzare să fie încheiat până duminică seară. Aceștia au scuzat situația prin faptul că unii recenzorii s-au temut că nu vor fi plătiți, dacă își termină prea repede treab

Ştiri pe aceeaşi temă

La sediul Instituţiei Prefectului a avut loc vineri o analiză privind stadiul recensământului populaţiei şi locuinţelor în unităţile administrativ-teritoriale aflate în coada clasamentului. Au participat primarii din Paleu, Nucet, Bunteşti, Curăţele, Oşorhei, Ţeţchea, Vadu Crişului şi Vaşcău. Aceştia au reclamat faptul că unii recenzori au înţeles greşit şi nu raportează datele reale, pentru a fi plătiţi cu 50 de lei/ zi, pe întreaga perioadă a recensământului. „Această temere este neîndreptăţită, pentru că legea este foarte clară în acest sens, iar recenzorii vor fi plătiţi pe întreaga perioadă a recensământului, chiar dacă termină recenzările mai repede decât limita zilei de 31 octombrie", se arată în comunicatul transmis de către cancelaria prefectului.

Recenzori cu program    

De asemenea, primarii au spus că sunt unele întârzieri în cazul recenzorilor care sunt funcţionari publici şi care pot lucra doar după orele de program, iar în cazul zonelor cu potenţial turistic, unde sunt case de vacanţă, acestea vor fi inventariate doar în acest sfârşit de săptămână, când proprietarii lor vor putea fi găsiţi. Gavrilă Ghilea, prefectul judeţului, a cerut o implicare totală  a factorilor locali, a primarilor şi tuturor celor cuprinşi în activitatea de recenzare, astfel încât întregul proces să fie terminat până cel târziu duminică, 30 octombrie, pe întreaga rază a judeţului Bihor. Primarii prezenţi şi-au luat angajamentul de a respecta acest termen-limită..


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările