Probe accesibile şi pentru amatori, la ediția de anul viitor a concursului Ironman

Probe accesibile şi pentru amatori, la ediția de anul viitor a concursului Ironman

Orădenii pot începe să se pregătească să devină „bărbaţi de fier”

Orădenii care vor să fie „oameni de fier” se pot înscrie din decembrie la a doua ediţia a concursului de anduranţă. Organizatorii au decis ca anul viitor să aibă şi o probă mai accesibilă amatorilor – Half Ironman- cu trasee pe distanţe mai scurte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Singurul concurs Ironman din România, XTR Triathlon, a fost organizat pentru prima dată în acest an, la Oradea. Succesul înregistrat şi numărul mare de participanţi i-a determinat pe iniţiatorii acestui proiect să pregătească o nouă ediţie, pentru anul viitor. Aspiranţii la titlul de „bărbat de fier” au înotat 3.8 kilometri, au pedalat pe o distanţă de 180 de kiloemtri şi au alergat 42 de kilometri, de la bazinul olimpic până la Podgoria. „M-am antrenat zilnic şase luni, câte 18 ore pe săptămână”,  a spus Răzvan Bordea, concurent al ediţiei din acest an. Deoarece probele sunt foarte grele, organizatorii au decis ca pentru ediţia de anul viitor să facă şi un concurs mai accesibil amatorilor. „Avem două noutăţi pentru ediţia viitoare. Prima este că se va face şi o varintă scurtă a traseului, Half Ironman. Toate distanţele vor fi împărţite la jumătate. Astfel, concursul va fi mult mai accesibil”, a declarat Szokolszky Istvan, organizatorul competiţiei.

A doua noutate este că traseele vor fi total diferite de cele de anul acesta. „Proba de înot va fi la lacul de la Paleu, traseul pentru bicicletă în zona Paleu-Cauaceu, cu întoarcere prin Săldăbagiu, iar maratonul în jurul Parcului Brătianu”, a spus organizatorul.

Prima ediţie Ironman, un succes

Orădenii au câştigat locul doi la categoria echipe a primului concurs naţional de triatlon lung, de tip Ironman, din România. Echipa orădeană formată din Balog Boglarka - Katalin (35 ani), Maiszter Janos (36 ani) şi Szekely Zoltan (37 ani), adică „Eke Team” a reuşit să parcurgă traseul în circa 13 ore. Cel mai bun rezultat la înot l-a avut Alexandru Diaconu, care a parcurs cei 3,8 kilometri, într-o apă cu temperatura de 18 grade, în doar 59, 02 minute.

M-am antrenat zilnic şase luni, câte 18 ore pe săptămână.
Răzvan Bordea, concurent

Înscrierile se pot face din decembrie, concursul va avea loc în 17-19 iunie.
Szokolszky Istvan, organizator

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările