FOTO Grădina zoologică din Oradea, cea mai modernă din România, se deschide la începutul săptămânii viitoare

FOTO Grădina zoologică din Oradea, cea mai modernă din România, se deschide la începutul săptămânii viitoare

Într-un ambient plăcut şi un cadru modern, cu aproape 120 de specii de animale printre care şi specii noi, neexistente până acum în Oradea, la începutul săptămânii viitoare, se va deschide Grădina Zoologică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă înainte de anul 2008, grădina zoologică orădeană era un spaţiu impropriu de cca 3,5 ha, unde animalele nu au avut spaţiu suficient, acum spaţiul grădinii zoologice a fost în întregime dublat şi modernizat la standardele unei grădini zooloogice europene, astfel  suprafaţa acestuia ajungând la 7 hectare.


Proiectul de amenajare şi modernizare a Grădinii Zoologice Oradea a fost aprobat pentru finanţare în 2008, iar în 2010 au început efectiv lucrările. În total, pentru modernizarea, extinderea şi amenajarea Grădinii Zoologice s-au investit 4,5 milioane euro (inclusiv TVA), sumă din care 75% a fost asigurată de Ministerul Mediului, iar 25% a fost suportată de Primăria Oradea.


În cadrul lucrărilor a avut loc modernizarea tuturor corpurilor de construcţie (52 de clădiri), dar şi amenajarea a 22.455 mp de suprafeţe exterioare, au fost realizate 42 de amplasamente pentru animale şi păsări, au fost amenajate spaţii pentru activităţi educative şi de agrement,  s-a construit un cabinet veterinar precum şi spaţii pentru expoziţii. Totodată, au fost reabilitate reţelele de alimentare cu energie electrică, de apă şi canalizare, de încălzire.


Printre speciile de animale din zoo-ul orădean putem aminti: antilope, berbec cu coadă, canguri, papagali, koati, babuini, varan, lemurieni, tamarini, raton, maimuţe cu urechi de mătase, jaguari, tigri, urs carpatin şi multe alte.


În viitorul apropiat va fi şi o zebră, o cămilă cu două cocoaşe, un tigru,  un leopard, un babuin şi un cerb carpatin.


"Grădina zoologică se va putea vizita începând de luni, ora 9.00, conform programului de vizitare, zilnic între orele  9 şi 19, tarifele de intrare fiind pentru adulţi 10 lei, pentru copii până la 18 ani 5 lei. Vor exista şi bilete de tip familial (mama, tata şi un copil) pentru 20 lei respectiv 25 lei în cazul mama-tata - 2 copii",  a menţionat Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public SA Oradea.
În zilele de 1 şi 2 iunie, cu ocazia Zilei Copilului, intrarea în Zoo va fi gratuită pentru toţi copiii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările