Sute de proiectile neexplodate, descoperite într-o localitate din Iaşi. Misiunea ISU de asanare a zonei continuă

Sute de proiectile neexplodate, descoperite într-o localitate din Iaşi. Misiunea ISU de asanare a zonei continuă

Imagine: ISU Iaşi

Sute de elemente de muniţie din timpul conflictelor armate au fost descoperite într-un sat din judeţul Iaşi. Proiectilele şi focoasele au fost ridicate, iar misiunea de asanare va continua în zilele următoare, pentru că în zonă s-ar putea afla şi alte proiectile îngropate, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi.

Potrivit ISU Iaşi, echipajul pirotehnic a intervenit în localitatea Valea Ursului, comuna Miroslava, pentru asanarea unei suprafeţe de teren, unde au fost descoperite cantităţi însemnate de muniţie de război.

Misiunea a început luni şi până în prezent au fost descoperite 553 de proiectile explozive de calibru 76 de mm, un proiectil perforant de calibru 47 de mm şi 3 focoase.

Câteva elemente de muniţie au fost scoase la suprafaţă în urma unor lucrări de excavare, iar persoanele care le-au observat au întrerupt activitatea până la sosirea pompierilor, sunând la numărul de urgenţă 112.

În zonă se fac lucrări pentru extinderea conductei de gaz, iar pirotehniştii au asanat o suprafaţă mare de teren.

La locul descoperirii elementelor de muniţie, pirotehnicienii au asanat întreaga suprafaţă a lucrărilor de extindere a conductei de gaz.

Elementele de muniţie au fost ridicate şi depozitate în vederea distrugerii ulterioare. Misiunea de asanare va continua şi în zilele următoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările