Spitalul Modular de la Leţcani a operaţionalizat primele 24 de paturi ATI

Spitalul Modular de la Leţcani a operaţionalizat primele 24 de paturi ATI

Secţia ATI a Spitalului Modular de la Leţcani  FOTO Andrei Luca

Unitatea medicală de la Leţcani a operaţionalizat primele 24 de paturi ATI, din totalul de 48. Primii patru pacienţi în stare gravă, infectaţi cu noul coronavirus, au fost deja internaţi în secţia ATI a Spitalului de la Leţcani, jud. Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, 13 octombrie, Spitalul Modular de la Leţcani, jud. Iaşi, a operaţionalizat primele 24 de paturi ATI. Astfel, primii patru pacienţi în stare gravă, infectaţi cu noul coronavirus, au fost deja internaţi în secţia ATI a unităţii medicale.

Pe parcursul nopţii trecute, 12 octombrie, stocatorul de oxigen a fost umplut, în cursul dimineţii s-au făcut racordurile necesare, iar în urma verificării instalaţiei au fost operaţionalizate primele şase paturi de terapie intensivă, a declarat medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. 
 
„Fiind finalizate lucrările şi verificările la stocatorul de oxigen care deserveşte secţia exterioară Leţcani, începând de astăzi (miercuri, 13 octombrie n.r.), echipa medicală de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” Iaşi de pe secţia ATI va interna primii şase pacienţi. Ulterior, vom operaţionaliza şi celelalte saloane. Vom îngriji cu simţ de răspundere pacienţii, atât din punct de vedere medical cât şi al siguranţei acestora”, spune medicul Florin Roşu. 
 
De asemenea, şi Ministerul Apărării a transmis, miercuri, 13 octombrie, că Spitalul Modular de la Leţcani a operaţionalizat primele 24 de paturi ATI.
 
„Sub coordonarea colonelului medic Daniel Ionuţ Derioiu, la Spitalul Modular de la Leţcani, judeţul Iaşi, s-au operaţionalizat astăzi, 13 octombrie, 24 de paturi ATI. Pentru susţinerea acestui efort, ministrul apărării naţionale a dispus suplimentarea personalului MApN detaşat la Spitalul Modular cu încă 10 asistenţi medicali, care se vor prezenta la unitatea medicală începând de joi, 14 octombrie”, a transmis Ministerul Apărării. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările