Specialişti din 14 ţări europene, prezenţi la Iaşi la Conferinţa Naţională NeurogastRO 2019

Specialişti din 14 ţări europene, prezenţi la Iaşi la
Conferinţa Naţională NeurogastRO 2019

Sute de doctori sunt aşteptaţi la eveniment

Societatea Română de Neurogastroenterologie organizează la Iaşi, în perioada 7 - 9 noiembrie,  a VII-a Conferinţa Nationala NeurogastRO 2019, la care vor participa specialişti din 14 ţări europene.  Festivitatea de deschidere va avea loc pe data de 7 noiembrie, şi se va desfăşura la hotelul Internaţional,  începând cu ora 14.30, în prezenţa invitaţilor şi a autorităţilor locale.

Ştiri pe aceeaşi temă

NeurogastRO 2019 este organizată pentru a treia oara la Iaşi şi va reuni  peste 250 de participanti, potrivit organizatorilor. Conferinţa se adreseaza medicilor de diferite specialitati cum ar fi: gastroenterologi, internisti, chirurgi, medici de familie, neurologi, endocrinologi, precum si farmacistilor, medicilor rezidenţi şi studenţilor in medicina si farmacie.

Sesiunile ştiinţifice vor fi susţinute de specialişti din Romania impreuna cu 20 specialisti din Albania, Belgia, Marea Britanie, Bulgaria, Elveţia, Olanda, Italia, Macedonia, Moldova, Polonia, Serbia, Rusia, Ucraina, Ungaria si va fi credidat de Colegiul Medicilor si Colegiul Farmacistilor din Romania.

„Pe parcursul celor trei zile vor fi organizate reuniuni multidisciplinare în cadrul cărora vor fi abordate probleme privind tulburările gastro-intestinale funcţionale şi de motilitate si vor fi organizate cursuri practice privind noile metode de diagnostic al acestor afectiuni: impedant-pHmetrie si manometrie de înaltă rezoluţie. Vor fi abordate teme de interes precum: durerea digestiva, flora intestinala, noile metode de diagnostic a tulburarilor digestive functionale, rolul endoscopiei digestive in neurogastroenterologie, rolul dietei, noile metode farmacologie de tratament precum si rolul farmacistului in tratamentul acestor boli”, a precizat Vasile Drug, preşedintele Societăţii Române de Neurogastroenterologie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: